Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bütün fikri mülkiyet hakları Türkiye’ye ait olan ve üretiminin en az yüzde 85’inin yurtiçinde yapıldığı, teknolojisinin de burada geliştirildiği bir yerli otomobil yapacaklarını söyledi.

Işık, Trabzon'daki Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehrin bir yatırım adasına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttti. Son günlerde yeniden alevlenen yerli otomobil tartışmalarına da değinen Bakan Işık, daha önce "Yüzde 100 yerli" sloganıyla duyurulan otomobilin, en az yüzde 85'inin yerli olacağını ifade etti. Son tartışmaların tam bir turnusol görevi gördüğünü belirterek, "Bu ülke, kendi otomobilini üretemez mi? Soruyorum size, bu ülkenin birikimi, bir otomobil yapmaya yetmez mi? Çok rahatlıkla yeter. Pekiyi bugüne kadar neden yapamadı? İşte o suretihaktan görünüp her milli olayı sabote etmeyi kendine görev bilen mihraklar yüzünden yapamadı.” dedi. Yerli otomobil çalışmasını kimsenin boğmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Bakan Işık, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim de dünya yollarında bir markamız olsa, Amerika’ya gittiğimizde markamızı görsek gururlansak, Türkiye’de kendi arabamıza binsek, dünyanın her yerinde bizim aracımız satılsa, bundan dolayı ülkemin her bir insanı hem iftihar etse hem de orada ortaya çıkan katma değerden, üretimden pay alsa kötü mü olur? Soruyorum size, kötü mü olur? Şu tartışma bile kimlerin milli, kimlerin gayrimilli olduğunu gösterdi ama biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Yerli otomobil çalışmasını kimsenin boğmasına izin vermeyeceğiz. Biz ne yaptığımız iyi biliyoruz. Kim ne derse desin bir Türk markasıyla, bütün fikri mülkiyet hakları Türkiye’ye ait olan ve en az üretiminin yüzde 85’inin Türkiye’de yapıldığı, teknolojisinin Türkiye’de geliştirildiği bir yerli otomobili Allah’ın izniyle yapacağız.”

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün de katıldığı törenin sonunda Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Bakan Fikri Işık’a, üzerinde "Allah" lafzı bulunan bir tablo hediye etti. Bakan Işık, daha sonra Gümüşhane’ye gitti.