Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Türkiye'nin ekonomide yürüttüğü politikalar için ilginç değerlendirmelerde bulundu. “Türkiye ekonomide yeni bir şey deniyor; başaracak inşallah” yorumunda bulunan Çam'ın sosyal medyadan paylaştığı görüşleri şöyle:

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam

Faiz düştükçe kurlar ciddi artıyor, satın alma kabiliyetimiz geriliyor, hayat pahalanıyor, belirsizlikler artıyor. Bin bir şikayet ve eleştirilere rağmen Türkiye dünyada sanki, yepyeni bir şeyi deniyor! Yepyeni bir risk alıyor! Mesela son MB'nin 1 puan faiz indirimi öncesi, döviz hızla çıkarken, şayet klasik ekonomi anlayışı olsaydı, belki tam tersi 2-3 puan artırarak ters köşe yapılabilirdi. Eminim ki dövizde 1-2 TL bile o an için şok gerileme olurdu, ama yapılmadı. Basit bir risk alma tavrı değil bu!

Akdeniz'de petrol arama, Libya/Suriye/Afrika/Kafkaslar vb. boy gösterme, Ayasofya'yı aslına döndürme, aynı anda 3 devasa köprü, devasa şehir hastaneleri, denizin altından tüneller vb. daha pek çok hadise rasyonalist yaklaşımla izahı mümkün mü sizce? Ekonomik sürecin nasıl evrileceğini pek çok kimse bilmiyor. Ancak bildiğim ve aynı zamanda duam; Bugüne kadar hiç bizi ortada bırakmayan bir liderimiz var. Kararlılıkla bir şeyi ahd etti mi, Allah ona yardım eder.”