Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Ocak-Temmuz 2015 döneminde toplam 1 milyar 172 milyon 384 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini söyledi. Hububat ve bakliyat sektörünün pazar arayışını sürdürdüğünü kaydeden Altunkaya, tanıtım fuarlarının büyük katkısını gördüklerini belirtti.

Birliğin yönetim kurulu toplantısında konuşan Altunkaya, ihracat rakamlarına ilişkin bilgi verdi. Ocak Temmuz dönemi içerisinde birlik tarafından 1 milyar 172 milyon 384 bin dolarlık ihracat gerçekleştiğini aktaran Altunkaya, sadece Temmuz ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla 5.2’lik artışın yaşandığını ifade etti. 136 milyon 35 bin dolarlık ihracatın kayda alındığını vurgulayan Altunkaya, sektörün hedeflerine ulaşabilmesi yönünde sürdürülen çalışmalara devam edildiğini, özellikle dünya genelinde tanıtım alanında yoğun bir faaliyet gösterildiğini söyledi.

141 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini dile getiren Altunkaya, şunları söyledi: “Ülkemizin ve ürünlerimizin tanıtımı için gerekli her türlü girişimi sürdürmekte, dünyanın dört bir yanında açılan fuarlarda stantlarımız ve faaliyetlerimizle ülkemizin ve beraberinde ürünlerimizin adını sıkça duyurmaktayız. Yapılan tanıtım çalışmaların olumlu dönüşünü alıyoruz. Son olarak Hindistan ve Çin hükümetleri ülkemizden büyük oranlarda hububat bakliyat alımı yapmak üzere girişimde bulundu. Elbette firmalarımızın hedef olarak belirlediği ülkelerde firmalarını ve markalarını tanıtmaları da önemli olacaktır. Sektörümüzle ilgili gerek Güney Afrika gerekse Güney Amerika ve Uzakdoğu Ülkeleri önemli hedef pazarlar arasında yer almakta.” dedi.