Balıkesir'de, 7. Gelişen Kentler Zirvesi düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) işbirliğiyle düzenledikleri zirvenin Edremit ilçesindeki ilk toplantısına katıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, GYODER Başkanı Aziz Torun, çok sayıda belediye başkanı ve sektör temsilcisi de toplantıda hazır bulundu.

Başkan Uğur, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’deki büyük yatırımcıları, Balıkesir’de iki gün ağırlayacağız. Onları hem Ege sahillerinde hem Marmara hem merkezde gezdirip göstereceğiz ve Balıkesir’e yatırım yapmaları için davet edeceğiz.” dedi. GYODER Başkanı Torun ise, “Gelişen Kentler Zirvesi'ni 2010 yılından bu yana düzenlediklerini belirterek, gelişen şehirlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileriyle buluşturmak, seslerini ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmak ve potansiyel barındıran bu şehirlere yatırım yapılmasına önayak olmak amacını taşıdıklarını söyledi.

Toplantıya katılan gayrimenkul yatırım temsilcileri ve takipçileri, ilk gün denizden Edremit Körfezi’ni dolaştıktan sonra ikinci gün Balıkesir Balkonuk Center’de biraraya gelecek.