Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürü Nazım Balcı, "İşgücü Piyasa Araştırması" çalışması kapsamında mart ve nisan aylarında il genelinde toplam 2 bin 212 işyerini ziyaret edeceklerini söyledi.

İş-Kur, mart ve nisan aylarında İşgücü Piyasa Araştırması yapacak. Proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Balcı, 2 bin 77'si 10 ve üzeri istihdamlı, 135 tanesi de 2 ile 9 çalışanı olan işyerleri olmak üzere il genelinde toplam 2 bin 212 işyerini ziyaret edeceklerini bildirdi. Balıkesir işgücü piyasasının fotoğrafının çekilerek işgücü ihtiyacının tespit edileceğini ifade eden Balcı, "Çalışma sonucunda Balıkesir'de işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları tespit edeceğiz. Ayrıca ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri ile 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleyeceğiz." dedi.

İşyerleri ziyaretleri esnasında işverenlere, İş-Kur hizmetlerini tanıtmanın yanısıra yükümlülükleri ve haklarıyla ilgili danışmanlık hizmeti de vereceklerine dikkat çeken Nazım Balcı, kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınacağını da söyledi. Balcı, "Bu işlemi gerçekleştirirken açık işler alma, açık işleri karşılama, karşılanamayan açık işlerle ilgili olarak işverenle özel çalışma yapılacak. Aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle işbirliği yapma, işverenin İş-Kur'un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerileri alınacak. Ayrıca işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışma sonuçlarının raporlaştırılmasının yine İş-Kur personeli tarafından yapılacağını belirten İl Müdürü Balcı, şöyle devam etti: “Çalışmalarımızın sonuç raporlarında, ilin işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve işgücü piyasası ihtiyaçlarının ortaya koyulmasını, aktif işgücü hizmetlerinden özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açmayı planlıyoruz. Geliştirilecek istihdam politikaları, araştırma sonuçları dikkate alınarak oluşturulacak. Araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olmasını temenni ediyoruz."