Özel bir boya ve yalıtım şirketi 3. fabrikası için Balıkesir’e yatırımda bulundu. Balıkesir OSB’de 70 bin metrekarelik alanda 120 milyonluk yatırım ile gerçekleştirilen fabrikanın arsa tahsis imza törenine firma yetkilileri ve il protokolü katıldı.

Balıkesir Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen yer tahsis imza töreninde açılış konuşmasını BSO Başkanı İsmail Uğur yaptı. Başkan Uğur gururlu, mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek "Burada sayın valimiz, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir OSB ve Balıkesir Sanayi Odası çalışanlarımızla çok güzel bir ekibimiz var, vizyonumuz var heyecanımız olduğu içinde hamdolsun böyle güzel projelerde arka arkaya geliyor. Yatırımcı firma ile inşallah bugün imzayı atacağız ve Balıkesir’de yatırıma başlayacak. İnşallah bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi 7 Şubat’ta Cumhurbaşkanımız TOBB’da Milli İstihdam Seferberliği ilan etti ve Balıkesir’e de 15 bin kişilik bir hedef verdi inşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz. 2017’de de yaklaşık Balıkesir OSB’de 12 fabrikamız, 2 fabrikamızda Bandırma OSB’de devreye girecek ve inşallah hedefimizi gerçekleştireceğiz. Sanayicinin yatırımcının umudu ümidi olduğu zaman güzel bir ekiple sinerji içinde vizyonla çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. İnşallah bende bu yatırım için misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Meslek liseli öğrencilere diyorum ki fabrikalar hazır sizleri bekliyor. Bu gün meslek liseli öğrencilerle geleceğimizle beraberiz. Yatırımın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler heyecanlı olduklarını Balıkesir ve ülke ekonomisi için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, "Aslında Balıkesir’e sadece bir fabrika gelmiyor bir sektör geliyor. Türkiye için enerjiyle ilgili önemli bir ısı yalıtımıyla ilgili bir yatırım geliyor. Bu yatırımın Balıkesir’e gelmesiyle ilgili öncelikle şirket çalışanları ve ekibine teşekkür ediyorum burada oldukları için. Türkiye’yi bir kaba sokmaya çalışıyorlar ekonomi ile ilgili biz konuşarak cevap vermiyoruz, işte böyle yatırımlarla istihdamla ekonomimizi ve ihracatımızı arttırmakla cevap veriyoruz. Bu yatırım da bunun örneği ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Balıkesir’i imara açıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katılımcılara hitap ederek, Balıkesir’e gelen önemli yatırım nedeniyle heyecanlı olduklarını söyledi. Başkan Uğur, “Bu tarz yatırımların Balıkesir’e gelmesinin yanında, yan sanayilerinde Balıkesir’e geleceğini düşünüyoruz. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bir an önce izolasyon malzemesinin Balıkesir’de üretmesini bekliyoruz. Balıkesir’in yeni 5 binlik imar planlarını yaparken, Balıkesir’i imara açıyoruz. İnşaat sektörü önümüzdeki günlerde daha da hızlanacak. Çünkü bir çok çimentocuda Balıkesir’e gelmeye başladı. Neden? Çünkü Balıkesir’deki yatırımları görüyorlar. Bir taraftan özel sektör bir taraftan Büyükşehir yatırımları, bunların hepsinin izolasyon malzemesine ihtiyacı var” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin gibi Balıkesir’e yatırım yapacak olan firmaların üst düzey yöneticilerinin Balıkesir’de yaşamaları için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yöneticilerin sosyal hayata ihtiyacı var. Oturacak bir ev bulsun, rezidans bulsun. İcabında bir villa bulabilsin. Alışverişe çıkabileceği güzel bir çarşısı olsun, spor yapabileceği alanlar olsun istiyoruz. Konsere gidebileceği, tiyatro seyredebileceği, yeni İstanbul’u, İzmir’i aratmayan bir Balıkesir. Hedefimiz bu. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kongre merkezimiz, Çay Deresi, Alışveriş Merkezleri, hepsi sıra ile açılacak. Yeni yapılan inşaatlar başlıyor” dedi.

Vali Yazıcı: “Türkiye’yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil”

Son olarak ise Vali Ersin yazıcı bir konuşma yaptı. Konuşmasına Türkiye’nin devlerinin Balıkesir’e yapacakları yatırımlara dikkat çeken Yazıcı, “15 temmuz gibi hain kalkışmadan sonra, o hain günden sonra ülkede bir ekonomik kriz oluşturma gayreti içerisinde olan dış güçler var. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkede kriz falan çıkartmak, ülke ekonomisini berbat etmek, Türkiye’yi yolundan geri koymak kimsenin haddine değil. Biz kamu yöneticileri olarak buna inanıyoruz. Ve görüyoruz ki pek çok kuruluşta buna inanıyor. Türkiye çok kısa sürede Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. Bunu bu firmalarımız sayesinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve şirket yetkililerin katılımı ile yer tahsis imzaları atıldı. Tören sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ardından günün anlam ve önemine karşılık hediyeler takdim edildi.