Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl uygulamaya konulan mobil kurban kesim merkezinin bayramın ilk iki gününde Balıkesir merkez, Burhaniye, Bandırma, Edremit ve Altınoluk’ta vatandaşlara hizmet vereceği bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün Bandırma’da gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların kurbanlarını daha ucuz ve hijyenik şartlarda kesmeleri için bu yıl mobil kurban merkezi uygulamasına geçtiğini söyledi.
2015 Kurban Bayramı’nda Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 9 adet mobil kurban merkezi yaptırıldığını kaydeden Tüzün, projenin yatırım maliyetinin 1 milyon 200 bin TL olduğunu söyledi.

Mobil kesim merkezlerinin Kurban Bayramı’nın ilk 2 gününde vatandaşlara hizmet vereceğini açıklayan Tüzün, mobil kurban kesim merkezlerinin 5 adedinin Balıkesir il merkezinde, 1 adedinin Bandırma’da, 1 adedinin Burhaniye’de, 1 adedinin Edremit’te, 1 adedinin ise Altınoluk’ta konuşlanacağını dile getirdi.

Tüzün, mobil kurban kesim merkezilerinin günlük 300 adet küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olduğunu sözlerine ekledi.