Balıkesir’in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Gübre Fabrikaları’nın (BAGFAŞ) genel kurulu yapıldı.
BAGFAŞ’ın genel kuruluna Bandırma Gübre Fabrikaları Yönetim Kurulu kurucusu Recep Gençer, Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Y. Kemal Gençer, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Buket Gençer Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan İbrahim Kınay, Yönetim Kurulu Üyesi Hayrullah Nur Aksu, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Osman Akın, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Bodur, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Gençer ve üyeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından toplantı başkanlığı oluşturuldu. 2015 yılına ait yönetim kurulu faaliyet ve bağımsız denetleme kurulu raporları ayrı ayrı okundu ve müzakeresi yapıldı.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-14-1 no.lu Sermaye Piyasasında Finansal Raporlanmaya İlişkin Esaslar Tebliğine göre olan mali tablolar okunarak genel kurulun onayına sunuldu.
Yönetim kurulunun 2015 yılı kararının kullanım şekli ile dağıtılacak kar payları oranlarının belirlenmesi ve kar dağıtım tarihi konusundaki teklifinin kabulü, değitirilerek kabulü veya reddi yapıldı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 08.08.2014 tarih ve 24/87 sayılı kararı ve KGK’nın görüşleri doğrultusunda 8 No’lu TMS hükümleri uyarınca geriye dönük düzeltilen ve 30.06.2015 finansal tablolarıyla karşılaştırmalı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) ilan edilen şirketin 31 Aralık 2013, 2013 ve 2014 mali tabloları okunarak genel kurulun onayına sunuldu. Murahhas üye ve yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı ibra edidi. 2016 ve izleyen yıllara ilşkin şirketin kar dağıtım politikaları hakkında bilgiler verildi.
Sermaye Piyasa Kurulu düzenlemeleri kapsamında ilşkili taraflarla yıl içerisinde yapılan işlemler hakkında ortaklara blgiler verildi.
Kurumsal yönetim ilkeleri gereğince şirketin 2015 yılında yaptığı bağış ve yardımlar genel kurulun bilgisine sunuldu ve 2016 yılında yapılacak bağışlar için üst limit belirlendi. Yönetim kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı muameleleri yapabilme yatkisi verildi. Dilek ve temenniler alındıktan sonra genel kurul toplantısı sona erdi.