İstanbul Esenyurt’ta yaşanan olaylar esnasında Bank Asya ATM’sine dokunulmadığına yönelik haberler asılsız çıktı. Bazı medya kuruluşları tarafından yapılan haberlerde, İstanbul Esenyurt'ta gerçekleşen Cizre olayları sırasında diğer banka ATM’leri zarar görmesine rağmen, Bank Asya’nın ATM’sine herhangi bir zarar verilmediği iddia edilmişti. Ortaya çıkan fotoğraflar, haberlere konu olan bankamatiklerin bulunduğu platformda Bank Asya ATM'sinin ekranının da hasar gördüğünü net bir şekilde ortaya koyuyor.

Banka yetkilileri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bankamatiklerimize eylemciler tarafından taş ve sopalarla zarar verilmiştir, saldırı anına ait görüntüler mevcuttur. Söz konusu eylemler kapsamında bankamıza verilen zararlar nedeniyle emniyet birimleri ve savcılık makamlarına gerekli başvurular yapıldığı gibi, dün ve bugün bazı gazete ve medya organlarında yapılan gerçek dışı haberlerle ilgili de hukuki tüm süreçler başlatılacaktır." denildi.

Söz konusu haberlerin benzerleri Kobani eylemleri sırasında da yapılmış ve Bank Asya şubesinin hasar görmediği ileri sürülmüştü. Ancak o haberlerde doğru çıkmamış, banka şubesinin gördüğü hasar; kırık camları, ATM’lerinin gördüğü zararlar güvenlik kamerası kayıtlarıyla, fotoğraf ve polis tutanağıyla tespit edilmişti. Kobani eylemleri sırasında bankanın Batman Merkez Şubesi yakılmış, Batman Çarşı Şubesi, Diyarbakır, İstanbul Esenler ve Sultanbeyli şubeleri ve ATM’lerine zarar verilmişti.