Polis zoruyla yönetimi değiştirilen Bank Asya’nın genel müdürü Ahmet Beyaz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) usulsüz kararına karşı banka ortaklarının dava açacağını söyledi. Beyaz, müşterilerin para yatırarak bankalarına sahip çıktığını ifade etti.

Medialog Paltformu'nun 'Covering Turkey' toplantılarının 32.’si Taksim Elite World Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının konuğu, polis baskınıyla yönetimi değiştirilen Bank Asya’nın genel müdürü Ahmet Beyaz oldu. Toplantıya; Reuters, BBC, AFP, El Cezire, Financial Times, Bloomberg, Berliner Zeitung (Almanya), ZDF (Almanya), DPA (Almanya), Efenews ve Press TV gibi yabancı medya kuruluşları ilgi gösterdi.

Toplantıda yabancı medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Ahmet Beyaz, 1995 yılında kurulan Bank Asya hakkında son dönemde çok fazla olumsuz haber yapıldığını kaydetti. BDDK'nın bankanın ortaklarıyla ilgili belgeleri teslim etmesi için kendilerine 1 aylık süre verdiğini hatırlatan Beyaz, geçmişe dönük olan bu belgelerin hazırlanmasının uzun süren evraklar olduğunun altını çizdi. Beyaz, sürenin yetmeyeceğini BDDK yetkililerine bildirdiklerini; ancak sürenin uzatılmadığını kaydetti. Ahmet Beyaz, Bank Asya ortaklarının, BDDK’nın bu usulsüz kararını mahkemeye taşıyacağını belirtti. Bankanın her yıl BDDK tarafından denetlendiği vurgulayan Beyaz, müşterilerin para yatırarak bankalarına sahip çıktığını sözlerine ekledi.