Polis zoruyla BDDK tarafından yönetimi değiştirilen Bank Asya’nın hisse sahipleri, bazı gazete ve televizyonlarda banka aleyhine yapılan haberlere tepki gösterdi. “Bankamıza yapılmak istenen itibar cellatlığıdır.” diyen hisse sahipleri, “İftira ve yalanlarla haber yapan bu kişilere Mahkeme-i Kübra’yı hatırlatırız. Unutmasınlar ki zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah'ı var. Bugün halka cevretmek kolay, yarın Hakk’ın divanı var. Beslendikleri kirli havuzları, Anadolu insanının alın teriyle oluşan tertemiz kaynaklarla karıştıran tetikçiler hakkında yasal haklarımızı da sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadelerini kullandı.

Bank Asya hisse sahiplerinin yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Uzunca bir süredir sistematik bir biçimde ve tek merkezli olduğu anlaşılan yalan haberlerle yıpratılmaya çalışılan Bank Asya ve hissedarları bugün bir kez daha hedefe konulmuştur. Kirli havuzlardan beslenen gazeteci hüviyetli tetikçilerin yaptığı ‘Bank Asya’da Uzan Taktiği’ ve ‘Bank Asya’nın Pimi Yıldırım’da Çekildi’ gibi haberlerin gerçek amacı milletimizce malumdur. Ancak biz yine de bu gerçek dışı haberler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamaları yapmayı uygun bulduk.

‘BURSA YILDIRIM ŞUBESİ’NDEKİ İNCELEMİNİN DOĞRUDAN BANKAMIZLA İLGİSİ YOKTUR’

Bank Asya Bursa Yıldırım Şubesi’nde yapılan incelemenin bankamızla doğrudan ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu incelemede bir savcının talebi doğrultusunda bazı müşterilerimizin hesaplarına bakılmıştır. Zaman zaman muhatap olduğumuz bu tür bir incelemeyi ‘5 Ocak günü düzenlenen operasyon tüm ülkeye yayılarak TMSF tarafından el konuldu’ şeklinde haberleştiren sözde gazetelerin durumu sadece gülünç değil aynı zamanda ibretliktir. Birincisi Bank Asya’ya el konulmamıştır, ikincisi ise söz konusu incelemenin bankamızla doğrudan ilgisi yoktur.

Hayal dünyalarının oldukça geniş olduğu gözlemlenen dönem gazetecileri Takvim gazetesinde ise Bank Asya’da çifte ve şifreli hesapların varlığından söz etmektedir. ‘Türkiye’nin Havuz Problemi’ haline gelen iftira odakları, yaptıkları herhangi bir haberi delillendiremediği gibi bu haber konusunda da ortaya iddialar dışında nesnel bir ispat koyamamıştır. Bankacılık gibi kamu otoritesi tarafından sıkı şekilde gözlemlenen bir sektörde faaliyet gösteren Bank Asya, sektörün diğer firmaları gibi kuruluşundan günümüze kadar her türlü denetimden geçmiştir. Yapılan denetimlerin tamamında yukarıda bahsedilen türden kanunlara aykırı herhangi bir olaya rastlanılmamıştır.

'İFTİRA VE YALANLARLA HABER YAPANLARA MAHKEME-İ KÜBRA'YI HATIRLATIRIZ'

Tamamıyla güvene dayalı olarak faaliyet gösterilen sektörde bankamıza yapılmaya çalışılan olsa olsa itibar cellatlığı ile açıklanabilir. Ancak oluşturulmaya çalışılan algının aksine mudilerimizin bankasına güveni artarak devam etmektedir. Yine bilinmelidir ki birçok şirketin hedef alındığı, tehdit edildiği, yalan haberlerle yıpratılmaya çalışıldığı süreç artık Türkiye ekonomisine zarar vermeye başlamıştır.

İftira ve yalanlarla haber yapan bu kişilere Mahkeme-i Kübra’yı hatırlatırız. Unutmasınlar ki zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah'ı var. Bugün halka cevretmek kolay, yarın Hakk’ın divanı var. Beslendikleri kirli havuzları, Anadolu insanının alın teriyle oluşan tertemiz kaynaklarla karıştıran tetikçiler hakkında yasal haklarımızı da sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Bank Asya Hisse Sahipleri.”