Bank Asya'nın ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, yasal olarak seçilmiş banka yönetim kurulu üyelerinin görevlerine iadesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun Ankara'daki binasına gelerek dilekçe verdi.

Dilekçeyi sunduktan sonra BDDK binası önünde gazetecilere açıklama yapan avukat Süleyman Taşbaş, "TMSF tarafından genel kurul kararı olmaksızın mevcut yönetim kurulu üyelerinin görevden alınarak geçici yönetim kurulu atanması hukuka aykırıdır. AHİM ve Anayasa ve idare hukukunun temelleri ile çelişen ve şirketler hukukunun ilkelerine de aykırılık teşkil eden BDDK’nın bu kararı yok hükmünde ve batıl bir karardır. Bu nedenle hukuken geçerliliği bulunamaz. Bu hukuksuzlukların derhal ortadan kaldırılmasını, hissedarlarımızın haklarının kendilerine verilmesini ve yasal olarak tarafımızdan seçilen yönetim kurulu üyelerimizin görevlerine iadesini ivedilikle talep etmek üzere BDDK’ya dilekçemizi teslim etmiş bulunmaktayız.’’ dedi.

"YASAL SÜREÇLER DEVAM EDECEK"

Taşbaş, dün BDDK Uygulama Daire Başkanı’ndan randevu talep ettiklerini ancak yoğunluk gerekçe gösterilerek randevu alamadıklarını söyledi. Taşbaş, "Şu anda takdir edersiniz ki olağanüstü bir durum söz konusu. Kendimiz bizzat geldik, dilekçemizi verdik. En kısa zamanda da geçici yönetimin görevi bırakarak meşru yönetime görevini teslim etmesini bekliyoruz. Çünkü yapılan açıkça hukuka aykırıdır. Bununla alakalı zaten gerek İstanbul İdare Mahkemesi'nde, gerek Ankara İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma talepli ilgili kurumlar hakkında işlemin iptaline yönelik davalarımız açtık. Bununla alakalı yine ilgililer hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı da suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca şu anda geçici olarak atanmış yönetim kurulunun sicilden terkin ilişkinde yine Asliye Ticaret Mahkemesi’nde davamızı açtık. Yasal süreçler devam edecek." dedi.