Hollanda ile Türkiye arasında şirketlere ekonomik danışmanlık yapan ekonomist Yusuf Değirmenci, Bank Asya'nın TMSF’ye devredilmesinin Türkiye’ye yatırım yapan Hollanda şirketlerini ürküttüğünü söyledi.

Türkiye'de ki gelişmeleri yakından takip edildiğini belirten Değirmenci, "Bu olumsuzluklar uluslararası ticaretimize, Türkiye-Hollanda ilişkilerimize, daha doğrusu her tarafa olumsuz yansıyor. Siyasi kavgalara ve siyasi gerginlikler bir an önce son verilmeli. Türkiye'de her alanda hukuk alanında, siyasi alanda mutlaka toparlanması gerekir. Sürekli dışarıya karşı da gergince ifadeler veriliyor. Hollanda'dan baktığımızda Türkiye'de ki istikrarsızlık hepimizi tedirgin ediyor." şeklinde konuştu.

Bank Asya'ya TMSF'nin el konulmasının yatırımcıyı kaçıracağını dikkat çeken Değirmenci, "Bu durum ekonomik açıdan Türkiye'de bir istikrarsızlığın habercisi ve kaosun belirtileridir. Onun içindir ki bu tür durumların bir an önce tatlıya bağlanması gerekiyor. Ekonomik şüphe, ekonomik tedirginlik oluşturulduğu anda bu durumun tekrar düzelmesi uzun zaman alır." uyarısında bulundu. Ekonomist Değirmenci, şöyle devam etti:

"Ekonominin en önemli unsurlarından biri olan bankacılık kurumu ile oynanması ekonomiye çok ciddi zarar verir. Hangi banka olur ise olsun bu durum değişmez. Daha önce de Türkiye'de bu tür olumsuz gelişmeler oldu. Türk ekonomisinin ne hale geldiğini hep beraber gördük ve yaşadık. İflaslar oldu. İnsanlar mağdur oldular. Şuanda da bir mağdurluk söz konusu olacak ise bu durum dışarıya hep olumsuz yansıyacaktır. Bu durumlara bir an önce son verilmeli. Ekonomik olarak toparlanmaya gidilmeli. Bu toparlama başta hükümete değişik kurum ve kuruluşlara düşüyor. Artık bu tür olumsuzlukların bitmesi gerekiyor ki yatırımcılar yatırım yapmaya devam etsinler."