Polis baskınıyla BDDK tarafından yönetimi değiştirilen Bank Asya’ya vatandaşların olan desteği devem ediyor. Kimi vatandaşlar para yatırmaya, kimileri ise yeni hesap açamaya geliyor.

Banka Asya şubelerindeki hareketlilik soğuk havaya rağmen devam ediyor. Bank Asya'ya destek olmak isteyen vatandaşlar, banka şubesine gelerek para yatırıyor. Bank Asya'nın devlet eliyle batırılmak istenmesine tepki gösteren mudiler, bankalarına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Bankaya para yatırmaya gelen vatandaşlardan Hüseyin Muradalan,"Para yatırmak için ısrarla bankaya gelmeye devam edeceğiz. Bunlar bu zulmü, bu haksızlığı müddetçe biz de gerekirse evimizi arabamızı satacağız yine Bank Asya’yı destekleyeceğiz. Hiçbir banka açıktan kanunsuz bir şekilde batırılamaz. Biz de batırılmaması için halk olarak elimizden gele çabayı göstereceğiz. Durup dururken bir bankanın batırılmaya çalışılması akla mantığa uygun değildir. Bunu içimize sindiremiyoruz. Elimize her geçen kuruşu yatırmaya çalışıyoruz. Yanımıza bile para bırakmamaya çalışıyoruz. Yeter ki bankamız ayakta kalsın." diye konuştu.

Bank Asya’nın batırılmaya çalışılmasına karşı olduklarını dile getiren banka müşterilerinden Serpil Şekerci de, "Bankamızı destekliyoruz." dedi.

Bankaya kızına hesap aşmaya gelen Melek Yahyaoğlu ise, "Benim hesabım vardı, kızıma hesap açmaya geldim. Hesabımızı artırıyoruz. İnsanların paralarını çekmeleri için bir algı oluşturuldu. Ama bundan korkmuyoruz; biz bankamıza güveniyoruz. Onun için hesap açmaya geldik. Bu yapılanları ise nefretle kınıyorum. Onlar halkın güvenini sevgisini kazanmaları gerekirken, tam tersi bu halkı bir milleti birbirine düşmen ettirdiler." ifadelerini kullandı.

Banka yönelip olup bitenler hakkında bilgi almaya gelen müşterilerden Suna Gümüş ise bankada bir yatırımlarının olduğunu ve genel durum hakkında bilgi almak için geldiklerini belirterek bankada bir sorun olmadığını ifade etti. Gümüş, "Her şey güvence altında, inanıyoruz zaten bir kapanma olayı da olmadı. Bir değişiklik olmuş sadece. İçeriden bilgi aldı şu anda bir sorun yok." şeklinde konuştu.