CHP Genel Başkan Yardımcı Faik Öztrak Bank Asya'ya yönelik operasyonunun teknik değil, basbayağı siyasi olduğunu söyledi.
Bunun için kanunun eğilip büküldüğünü ifade eden Öztrak, "Göreceksiniz buna imza atan uzmanlardan başlayıp başkana kadar eğer seçimlerde milletvekili yapmaya kalkıp koruma vermeye kalkışmazlarsa çok ciddi şekilde yargı önünde hesap vereceklerdir." dedi. Öztrak, Bank Asya'ya yönelik operasyonun hukuksuz olduğuna da dikkati çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki "İş Dünyası Grubu” iş dünyası, esnaf ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir dizi temasta bulunmak üzere Mersin’e geldi. Konuyla ilgili Mersin Raporu hazırlayacak olan CHP heyeti kentteki temaslarından önce CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.
Burada açıklamalarda bulunan Öztrak AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu'nun 'Yöneticilik istidadı olarak Başbakan ile çoban arasında bir fark yoktur' şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Bu sözlerin AK Parti'nin yönetme anlayışını dün çok güzel anlattığını ifade eden Öztrak bu yaklaşım içinde ülkenin yönetilemeyeceğini kaydetti. Bu yaklaşımla ülke yönetilmeye kalkılırsa tüm sivil toplum örgütlerinin susturulmaya çalışılacağını savunan Öztrak "Yukarıda tek bir adam 'bana artık Cumhurbaşkanlığı yetmiyor, Anayasa'nın çizdiği sınırlar içerisinde ben Başbakanlığı da istiyorum. Ben Ekonomi Bakanlığını da istiyorum. Ben BDDK Başkanlığını'da istiyorum. Ben Merkez Bankası Başkanlığını'da istiyorum', demeye başlar" şeklinde konuştu.
Çünkü çoban sürü benzetmesini Türk halkına uygulamaya kalkılması durumunda bu işin sonunun Türkiye'de istedikleri Başkanlık sistemi doğrultusuna, diktatörlüğe gideceğini vurgulayan Öztrak şöyle devam etti: "Bunların bu milleti aşağılaması artık sonlanmalıdır. Ne demek Türk milletine sürü demek. Siz partide sürü olabilirsiniz. Siz partide Tayyip Erdoğan'ın sürüsü olabilirsiniz ama kusura bakmayın Türk milletine sürü demeye kimsenin hakkı yoktur. Türk milleti sürü olmadığını bunu söyleyenlere gerek seçimlerde gerekse Anayasa'yı çiğnemeleri halinde sürekli benim demokratik haklarımı gasp etmeleri halinde, benimle yaptığı toplu sözleşmeyi 'ben sana şu kadar veriyorum' diyorum anayasada sende bana 'bu görevleri yapacaksın' diyorum. O diyor ki bu görevler bana yetmez. Senin elinden daha fazla hak alacağım. Ben daha fazla hakim olacağım. Ona karşıda direnme hakkımın önüne kimse geçemez."
"OPERASYON YAPANLAR MİLLETVEKİLLİĞİ VERMEYE KALKMAZLARSA YARGILANIR"

Bank Asya'ya yönelik operasyonun hukuksuz olduğunu dikkat çeken Öztrak "Belgeleri vermedin 'ben sana para cezası kesiyorum' demesi lazımken 'usulsüzlük cezası kesiyorum' demesi lazımken yönetimi bir gecede devralmıştır. Bu hukuksuzluktur" diye konuştu.
Burada çok daha ciddi bir olay olduğunu ifade eden Öztrak "Bankanın yöneticisi neden alınmıştır değiştirilmiştir. Bilgi vermedin diye. Kardeşim Eylül ayında TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Kurulu'nda Cumhurbaşkanının yaptığı konuşmada ne deniliyordu. Bu banka batmıştır BDDK bu bankayı almak için ne bekliyor. Dün diyorlar ki efendim yapılan işlem tekniktir. Teknik meknik değildir, basbayağı siyasidir.
Kanun eğilip bükülmüştür. Göreceksiniz buna imza atan uzmanlardan başlayıp başkana kadar eğer seçimlerde milletvekili yapmaya kalkıp koruma vermeye kalkışmazlarsa çok ciddi şekilde yargı önünde hesap vereceklerdir" ifadelerini kullandı.
SPK kanunları açık olduğunu ve SPK'ya kote olmuş bir kuruluş hakkında kamuoyu önünde gerçek dışı beyanda bulunanların 2 yıldan 5 yıla kadar hapsinin gerektiğini vurgulayan Öztrak şunları kaydetti:
"Cumhurbaşkanı'nın yaptığı nedir. Gerçek dışı beyan değil midir. İtibarını sarsmamış mıdır bankanın. Sarsmıştır. Ama sorumsuzluk kılıfı arkasına gizlenmiştir. Siz istediğiniz gibi Anayasayı çiğniyorsunuz. Çıkıyorsunuz meydanlarda muhalefeti hedef alıyorsunuz, cevap veriyorsunuz. Ben tarafsız olmayacağın diyorsunuz. Bir partinin içişlerine karışıyorsunuz. Kim aday olacak kim olmayacak bununla ilgili görüş serdediyorsunuz. Ama Anayasa size bir görev vermiş diyor ki sen tarafsız olacaksın. Bunun üzerine yeminde ettin. Yetmez sen aynı zamanda sorumsuzsun kardeşim. Yaptığın işlemlerde ben seni sorumlu tutamam. Sen bu sorumsuzluk zırhının arkasına sığınıp tarafsızlığına yani yeminine sadık kalmazsan, yeminin çiğnemekle kalmıyor Anayasayı'da çiğniyorsun. Cumhurbaşkanının bu tavrı ile Türkiye'de seçimler tarafsız olmaz. Bu seçim sonuçları ile oynanır. Açık söyleyeyim biz kiminle yarışacağız. Bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değil. Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanının yapacağı iş belli başka işe bakmasın. Bugün bu Cumhurbaşkanı çıkmış, BDDK Başkanlığına, Merkez Bankası Başkanlığı'na soyunmuş, iktidar partisi liderliğine soyunmuştur. Bizim bu şekilde bunu sürdürmemiz mümkün değil."