Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Melek Yatırımcılık Platformu (BUBA) ile işbirliği anlaşması yaptı. Garanti Patners ile girişimcilerin; BUBA’nın sunduğu desteklere erişimi sağlanacak. Ayrıca şirket kurmuş girişimcilere, avantajlı bankacılık ürün ve hizmetleri de sunulacak. Oluşum ile sadece İstanbul’daki değil Türkiye’nin her yerindeki girişimcilerin bu imkânlara ulaşmasına olanak sağlanacak.

Garanti Bankası Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısından konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, banka olarak girişimcilere yatırımı yıllar önce kadın girişimciliği alanında yaptıklarını söyledi. Girişimcilerin potansiyellerini somut ve başarılı projeye dönüştürmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını aktaran Karadere, "Yeni fikirlerini hayata geçirirken karşılaştıkları bilgi eksikliği, kurumsallaşma sürecindeki yetersizlikler ve finansal kaynaklara erişim, girişimcilerin önündeki en büyük engel. Bu engellerin aşılmasına katkıda bulunmak için, cesaretlendirme ve eğitim gibi uzun soluklu çalışmalarımızın yanı sıra girişimcilerimize önemli önemli finansman imkânları da sunduk." diye konuştu.

Bugüne kadar kadın girişimcilere 2,1 milyar TL finansman sağladıklarını belirten Karadere, "Diğer taraftan ‘İşimi Kuruyorum Destek Paketi’ kapsamında 6 bine yakın iş kuran girişimciye ise 173 milyon TL kredi verdik." ifadelerini kullandı. Garanti ve BUBA olarak girişimci-banka ilişkisini fırsata çevirmek istediklerinden bahseden Karadere, "Girişimcilerle omuz omuza yürüyen bir banka olarak yaygın şube ağımız ve 2 bin KOBİ müşteri ilişkileri yöneticilerimizle büyük bir saha gücüne sahibiz. Bu gücümüzü girişimcilerin hizmetine sunuyor, ihtiyaç duydukları desteğe en ideal yoldan ulaşmalarını hedefleyen Garanti Patners oluşumuyla da önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Melek Yatırımcılık Platformu (BUBA) Başkanı Timuçin Bilgör de girişimcilik kültürünün yaygınlaşıp yeni istihdam alanlarının oluşması için büyük şirketlerin de destek vermesi gerektiğini belirtti. Bilgör, kurulan platforma hakkında "Garanti Patners’ın ana amacı hem BUBA’nın ve garanti bankasının arkasındaki mentör ve uzmanlık alanıyla hayata geçirmek hem de bankanın yaygınlığını kullanarak girişimciler için Türkiye’de yeni ve çok yaygın bir kanal oluşturmak." bilgisini verdi.

Program, basın mensuplarını sorularının ardından sona erdi.