İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında sadece çelenk konulmasına izin vereceklerini, onun dışında hiç bir etkinliğe müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

Şahin, Maslak Kasırları'nda düzenlenen program sonrasında gazetecilerin 1 Mayıs etkinlikleri ve Taksim Meydanı'nın kullanımına ilişkin sorularını cevapladı. Şahin, "1 Mayıs resmi olarakta artık bayram olarak kutlanıyor ve resmi tatil yapılıyor dolayısıyla 1 Mayıs’ın bayram havasında ve bayram tadında geçmesini özellikle diliyorum. Biz de valilik olarak 1 Mayıs’ın en güzel şekilde kutlanması için biliyorsunuz 2 miting alanına 6 miting alanı daha ilave ederek daha geniş imkan sağlamaya çalıştık. Ama Taksim'le ilgili olarak da kısaca söyleyeceğim; Her türlü gösteriye her türlü mitinge kapalı bir alan olduğu için de 1 Mayıs’la ilgili kutlamalara da kapalıdır. Yalnız o gün sembolik olarak işçi temsilcilerimizin veya siyasi parti temsilcilerimizin çelenk ve çiçek yada karanfil koyarak Kazancı Yokuşunda anma imkanı tanınacak onun ötesinde her hangi bir faaliyet olmayacak." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan görevlilere yardım yapılmasını beklediklerini belirten Şahin, "Siyasi partiler başta olmak üzere konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarından bizlere ve görevlilerimize görevlerini yaparken yardım ve desteklerini talep ediyorum. Herkes huzurlu kalp ile 1 Mayısı geçirmeli ülkemizin ve İstanbul’un bu anlamda huzuru ve sükuneti koruması noktasında herkes kendi payına düşeni yapmalı diye düşünüyorum.Yeteri kadar tedbirimizi aldık. Orada yeterli polisimiz var. Onunla ilgili planlamalarımızı dün tekrar gözden geçirdik. Ama biz ümit ediyor ve inanıyoruz ki, bu tedbirlerin alınmasına ve uygulanmasına bile ihtiyaç kalmayacaktır. Bütün vatandaşlarımızdan başta emekçi kesim olmak üzere bu konuyla ilgili duyarlı vatandaşlarımızdan anlayış ve yasalara ve alınan kararlara saygılı davranılmasını ümit ediyoruz. Böylede olacağına inanıyoruz. Önceden ilan ettiğimiz miting alanları var. Bunlarda bir siyasi parti ile bir sivil toplum örgütü 1 Mayıs kutlamalarını yapacaklar. Bir tanesi Bakırköy’de bir tanesi Kadıköy Salı pazarında yasal olarak kutlamalar yapılacak buralarda her türlü tedbiri aldık." değerlendirmesinde bulundu.