Banka promosyonlarının emeklilere verilmesi için Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) karşı emsal dava açıldı.

Dava dilekçesini Ankara Barosu avukatlarından Süleyman Beysülen, Ankara 3. İş Mahkemesi’ne sundu.Dilekçede yargılama sonucu mahkemenin vereceği kararın diğer tüm emekliler adına verilecek hukuki mücadeleye zemin oluşturacağı ve sendika olarak promosyonların tüm emeklilere verilmesine çalışılacağı belirtilerek, “Bu olmadığı taktirde ise Türkiye’de yaşayan tüm emeklilerin bireysel davalar açmaları için çalışmalar yapılacaktır.” açıklaması yapıldı.

Dilekçede ayrıca SGK ile ödemenin gerçekleştiği banka arasında yapılan anlaşmalar gereği promosyon olarak bilinen bir ödemenin banka tarafından kuruma yatırıldığı ifade edildi; aynı uygulamanın kamu alanında çalışan kişilerin maaş ödemeleri içinde geçerli olduğu, bu ödemeden alınan paranın çıkarılan genelgelerle çalışanlara verildiği halde emeklilere verilmediği vurgulandı.