Güney Kore’nin yaklaşık 17 bankasının, bu yılın ikinci yarısında biyometrik kimlik doğrulaması sistemini deneyeceği bildirildi. Yeni biyometrik kimlik doğrulamasının, alışılmış parmak izi yerine, göz ve kan damarını tanıyan teknolojiyi test edeceği belirtildi.

Kore Bankası (Bank of Korea) Elektronik Bankacılık Departmanı Müdürü Kim Jung-hyeok, yeni nesil biyometrik kimlik teknolojisinin, bu yılın ikinci yarısında 17 bankada test edileceğini bildirdi. Kim, test sonuçlarının başarılı olması durumunda, müşterilerin, en geç önümüzdeki yıldan itibaren bu hizmetten yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Biyometrik kimlik doğrulamasını gerektiren nedenler arasında ise aralarında ülkenin en büyük maliye kuruluşları olan Kookmin Card Co., Lotte Card Co. ve Nonghyup Bank’ın geçen sene yüzleştiği müşterilerin özel bilgilerinin sık sık sızması sorunu gösteriliyor.

Öte yandan, yeni teknolojinin hizmete sunulması için, bankalara, müşterilerin özel biyometrik verilerini toplama hakkını veren yeni kanunlara da ihtiyaç olacağı kaydedildi.