Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, hakkında çıkan yalan haberlerin ilin ekonomisine ve iş dünyasına zarar verdiğini kaydetti.

Şahsıyla ilgili yapılan 'ucuza yer kapatma' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Bartık, 'GTO Başkanı fırsattan istifade ucuza yer kapatma peşinde. önce Okan Tekstil'in yerini ucuza kapatan Bartık, şimdi de 14 milyon USD değerindeki Akteks'in yerini 4 milyon USD'ye kapatmak üzere.' şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Bartık, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Okan Tekstil’den herhangi bir yer almadık. Bahse konu işletme, İhlas Pazarlama A.Ş’ye ait olup, satın alma süreci tamamen normal ticari teamüller çerçevesinde yürütülmüştür. Süreç; mal sahibi olan şirketin işletmesini satışa çıkarma kararı üzerine başlamış, piyasa koşullarında karşılıklı mutabakatla ilerlemiş ve yine şirketin inisiyatifi doğrultusunda gerçekleşmiştir. Yani işletmeyi satan da alan da bu alışverişten memnundur. Akteks firmasının yeri ile ilgili iddia ise hem bilgiden hem de iyi niyetten yoksun bir iddiadır. Ne iddia edilen rakamlar, ne de süreç iddia edildiği gibi gerçekleşmemiştir. Ortada bir ‘fırsat’ olmadığı gibi ‘fırsatçılık’ da yoktur. Gaziantep Şehitkamil ilçesi Sam Köyü 160 ada, 6 parseldeki söz konusu taşınmazla ilgili tapu kayıtları incelendiğinde gerçekler net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Ortada mağduriyet yok, mağdur yok ama ‘mağdur etmekle’ suçlanıyoruz."

Bartık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu vesileyle şahsıma yapılan bu itibar suikasti girişimi karşısında, sağduyulu bir yaklaşım gösteren iş dünyasının değerli temsilcilerine, duyarlı sivil toplum örgütü yöneticilerine ve sorumlu basın kuruluşlarına teşekkür ediyor, nihai kararı Türk adaletinden önce Gaziantep kamuoyunun vicdanına emanet ediyorum."