Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, 2023 hedeflerine doğru ilerleyen Türkiye’de kadınların iş hayatında daha yoğun olmaları gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, GTO’yu ziyaret etti. GTO Başkanı Eyüp Bartık, kadın girişimcilerin son yıllarda artmaya başladığını, bunun da iş dünyası için önemli gelişme olduğunu söyledi. Son 3 yılda üniversite mezunu kadınların iş hayatına katılma oranlarının erkeklerle aynı seviyeye ulaştığını hatırlatan Bartık, alanında başarılı, hedeflerine ulaşmak için çaba sarf eden kadın girişimcilerin örnek alınması gerektiğini belirtti.

Girişimcinin kadını, erkeği olmayacağına vurgu yapan Bartık, şöyle devam etti: "Ülkemiz 2023 hedeflerine doğru ilerlerken kadınların iş hayatında daha yoğun olmaları gerekiyor. Tabi son yıllarda üniversite mezunu kadın girişimcilerimizin iş hayatında daha aktif olduklarını gözlemliyoruz. Başarılı girişimcilerimizin diğer kadınlar tarafından örnek alınmasını istiyoruz. Oda olarak iş hayatına atılan, alanında önemli çalışmalara imza atan ve hedefleri olan kadınlara destek veriyoruz. TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olan Hülya Akkaya ve üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum."

Hülya Akkaya da şehirde kadın girişimci olabilecek çok sayıda kadın olduğunu, bunlara ulaşıp iş hayatına dahil etmek istediklerini ifade etti. Akkaya, gelişime açık ve girişimci olmak isteyen kadınların iş dünyasında yer almalarına imkan sağlayacak projeler üzerinde yoğunlaşacaklarını kaydetti.