Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ortadoğu'nun önemli bir pazar olduğunu söyledi. Bartık, “Bu pazarın inceliklerini keşfeden kazanır.” dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden girişimciler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonundaki 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında GTO'yu ziyaret etti.

GTO Yönetim Kurulu Eyüp Bartık, ziyaretçilere, Gaziantep’in ekonomik ve demografik durumu hakkında sunum yaptı. Kentin başarısını örneklerle anlatan Bartık, şehrin planlı ve çok çalışarak bugünlere geldiğini söyledi. Başarılı işadamlarının kazandığı kente yatırım yaptığını vurgulayan Bartık, şöyle devam etti: “Gaziantep’in başarısının yolu ilk günkü gibi heyecanlı çalışmadan geçiyor. Bu Gaziantepli işadamlarımızın ortak özelliğidir. Heyecanınız yoksa başarılı olamazsınız. Dün şehrine katma değer sağlayan sanayicimiz ve tüccarımız aynı hedefle yola devam ediyor. Bu şehirde çalışan, bu şehre yatırım yapan herkesin ortak hayali Gaziantep’in her zaman iyi yerlerde olmasıdır.”

Gaziantep’in bulunduğu konum itibariyle dünyanın Ortadoğu’ya açılan kapısı olduğunu söyleyen Bartık, Suriye, Irak, Suudi Arabistan gibi ülkelerin Gaziantep’in ihracatında ön sıralarda olduğunu ifade etti. Bu ülkelerle iş yapmak isteyen ülkelerin de Gaziantep’le işbirliği yapması gerektiğinin altını çizen Bartık, şöyle devam etti: “Ortadoğu önemli bir pazar, bu pazarın inceliklerini keşfeden kazanır. Gaziantepli işadamlarımız Ortadoğu coğrafyasında önemli işler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Bu nedenle de Ortadoğu’yu çok iyi biliyorlar. Şimdi bizim üzerinde durduğumuz yeni pazarlar Rusya ve İran. Rusya’da Türk girişimcilerin yapacağı çok iş var. Özellikle inşaatçılarımız büyük işlere imza atabilir. Rusya pazarına ulaşımımız da kolaylaşıyor. Rusya’ya daha önce ulaşımda zorlanıyorduk. Kop Dağı’nda yapılan tünelin tamamlanmasıyla Karadeniz’e ulaşımımız da kolaylaşacak. Dolayısıyla Rusya pazarına da daha rahat ulaşacağız. İran’a yönelik ihracatımızda da önemli bir artış var. İran gelecekte bize ufuk vadediyor. Bu iki pazar ilerleyen yıllarda Gaziantepli işadamları için çok daha iyi olacak.”

“TÜRKÇE KONUŞAN İŞADAMLARININ ARTMASI ÖNEMLİ”

Bartık, Türkçe konuşan işadamlarının dünya genelinde artmasının da kendileri için önemli olduğunu, bu insanlarla daha iyi iletişim kurup Türkiye’yi ve Gaziantep’i daha iyi anlatacaklarını vurguladı.

Heyet Başkanı Salih Taşdirek de Ankara ve Şanlıurfa’nın ardından Gaziantep’e geldiklerini ve Gaziantep’ten çok etkilendiklerini belirtti. Gaziantep’in sanayisi ve mutfağıyla önemli bir şehir olduğunu anlatan Taşdirek, “Bu gezi kapsamında iş dünyası temsilcileriyle tanıştık. Organize sanayi bölgesinde fabrikaları da görme imkanımız oldu. Misafirperver Gazianteplilere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından heyette bulunanlar, Başkan Bartık’a ülkelerinin kültürel değerlerini yansıtan çeşitli hediyeler sundu.