Canik Başarı Üniversitesi’nde Samsun’un iki önemli mekanı genç mimarlar tarafından ele alındı.

Sanat Sokağı ve Saathane Meydanı'nın tarihi yapısını korumaya ve mimarı açıdan daha estetik hale getirmeye yönelik yeni projeler üreten Canik Başarı Üniversitesi öğrencisi genç mimarlar öğretim üyelerinin karşısında heyecanlı dakikalar yaşadı.

Öğrencilerinin şehir ölçeğinde çalışmalar yapmaya başladığını söyleyen Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Kalpaklı,” Şehirle ilgili projeler yapmak hem öğrencilerimizi hem de Samsun kamuoyunu ilgilendiriyor diye düşünüyorum. Bu gün ortaya konan bu projeleri şehrin değişik merkezlerinde, bir sanat galerisinde veya halka açık mekanlarda sergileyerek bu güzelliklerden halkımızı da bilgilendirmeye çalışacağız. Emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Amaçlarının öğrencilere, kentin içerisinde mekan kavramını ve mekanların farklılıklarını yaşatmak olduğunu söyleyen öğretim görevlisi Ayşe Esra Türkel ise, "Farklı konularda değişik proje çalışmaları oldu. Sanat sokağında moda kavramından sanata kadar her şey işlendi. Öğrencilerimiz Saathane Meydanında ise mevcut binalar ve çeşitli siluetlerle tanışma imkanı buldular. Kat yükseklikleri ve mekanda doluluk boşluk kavramlarını, engelliler ile ilgili yaklaşım ve sürdürülebilirlik kavramlarına çalışıldı. Oldukça başarılı çalışmalar yapıldı. Jüride bu çalışmaların Samsunumuza katacağı yenilikleri tartışıyor öğrencilerimize yeni ufuklar açmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.