Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Vaşington’da düzenlenecek Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası (DB) Bahar Toplantıları ile G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılmak ve akabinde Birleşmiş Milletler’de (BM) gerçekleştirilecek yüksek düzeyli tematik toplantılarda konuşmalar yapmak üzere 15-21 Nisan 2015 tarihlerinde ABD’yi ziyaret edecek.

Hazine Müşteşarlığı’ndan ziyarete ilişkin verilen bilgiye göre; G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısının ikincisi Ali Babacan’ın başkanlığında 16-17 Nisan 2015 tarihlerinde Vaşington’da gerçekleştirilecek. IMF-DB Bahar Toplantıları 17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında yine aynı şehirde yapılacak. G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na, G20 üyesi ve davetli ülkelerin G20 Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları’nın yanısıra IMF, DB, BM, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Örgütü (OECD), Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ve Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) üst düzey temsilcileri katılacak.
Toplantıda; küresel ekonomi, büyüme çerçevesi, uluslararası finansal mimari, yatırım-altyapı, finansal düzenlemeler ve vergi konuları ayrı oturumlarda ele alınacak.

BABACAN BASIN TOPLANTILARI YAPACAK

Başbakan Yardımcısı Babacan, G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na ilişkin olarak 17 Nisan Cuma günü saat 13.00’te (TSİ 20.00’de) IMF HQ2 Binası 3-748 numaralı salonda basın toplantısı düzenleyecek. G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısının sonuç bildirgesi toplantının hemen akabinde kamuoyuyla paylaşılacak. G20 platformu ve söz konusu toplantı ile ilgili bilgilere G20’nin resmi internet sitesi (www.g20.org) aracılığıyla ulaşılabilecek.
Ali Babacan, Vaşington’da ayrıca, G20 Başkanlığı ve IMF tarafından ortaklaşa düzenlenecek “İslami Finans” konulu seminere; 'Küresel bir Yönetim Mekanizmasına Doğru' isimli B20 (Business 20) konferansına ve 'Küresel Ekonominin Karşısındaki Zorluklar ve G20’nin Rolü' isimli T20 (Think 20) etkinliğine özel konuşmacı olarak iştirak edecek.

Babacan, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile birlikte, '2015 OECD SME Scoreboard' raporunun tanıtımı amacıyla 16 Nisan Perşembe günü saat 17.00’de (TSİ 17 Nisan Cuma saat 00.00’da) OECD Basın ve Halkla İlişkiler Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Yardımcısı Babacan, Vaşington’da uluslararası kuruluşların başkanları, bakanlar ve merkez bankası başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek; sivil toplum ve düşünce kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, iş dünyasının temsilcileri ve yatırımcılarla bir araya gelecek.
Vaşington’daki temaslarının ardından New York’a geçecek olan Başbakan Yardımcısı, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Yüksek Düzeyli Özel Toplantısı’na G20 Başkanlığı bağlamında ve BM 69. Genel Kurul Başkanı’nın himayesinde düzenlenecek “Hoşgörü ve Uzlaşının Teşviki” konulu Yüksek Düzeyli Etkinliğe ana konuşmacı olarak katılacak.