Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yatırımlara ilişkin olarak, “Geçen yıl doğrudan yabancı yatırımlarında iyi bir yıl. 16.8 milyar dolar. Portföy yatırımlarında zor bir yıldı, çıkış vardı. Portföy yatırımlarında giriş var. Dolayısıyla her iki kulvarda iyileşme var. Yatırımcı ilgisi güçlü, artıyor” dedi.
Şimşek, ABD resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Şimşek, Türkiye ekonomisini değerlendirerek, küresel ekonomide ilk iki ayda gelişmekte olan ülkeler bazında risk iştahının azaldığını söyledi. Şimşek, “Türkiye ile ilgili risk artışı var. Piyasalarda fiyatlamada kendini yansıtıyor; borsada, dövizde, faizde kendini gösteriyor. Faizler tek haneye indi. Kısa vadeli faizler 8,7’ye indi. On yıllık tahvil 9.15’te. O kötü dönem geride kaldı. Türkiye’de ciddi bir likidite artışı var. Türkiye’nin performansı da iyi” ifadelerini kullandı.
Yatırım miktarına ilişkin soruya Şimşek, “Geçen yıl doğrudan yabancı yatırımlarında iyi bir yıl. 16.8 milyar dolar. Portföy yatırımlarında zor bir yıldı, çıkış vardı. Bu sene portföy yatırımlarında giriş var. Dolayısıyla her iki kulvarda iyileşme var. Yatırımcı ilgisi güçlü, artıyor” karşılığını verdi.
Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yatırımlara ilişkin bir paket açıklanacağı hatırlatılması üzerine ise Şimşek, “Çalışmalar devam ediyor. Muhtemelen bu konuyla ilgili Ekonomik Koordinasyon Kurulu yapılacak” şeklinde konuştu.