Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, sera üreticileriyle bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Karaali Sera bölgesini ziyaret eden ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, bugün de Ali Beyazkuş'un ev sahipliğinde, sera üreticileriyle 2. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nı yaparak URGE Destekleri Yaş Sebze ve Meyve Kümelenme Projesi ile ilgili gerçekleştirilen son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Ertekin, sera üreticilerinin URGE Destekleri Yaş Sebze ve Meyve Kümelenme Projesi ile ilgili ilgili görüşlerini dinledi. Gerçekleştirilecek kümelenme çalışmalarının Şanlıurfa ve bölge ekonomisine sağlayacağı katkılar konusunda detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Ertekin "Amacımız ilimiz ve bölge ekonomisine katkı sağlamak ve bu noktada devletimizin verdiği hibe ve destekleri ilimize kazandırmaktır. İlimizde de uygulamaya çalıştığımız kümelenme çalışmaları Avrupa’da yaklaşık 20 yıl önce başladı ve başarılı çalışmalarla tüm dünyaya örnek teşkil ediyor. Allah’a şükür ilimizde çok büyük potansiyel var, biz de bu kümelenme çalışmalarını gerçekleştirelim, hem biz kazanalım hem de ilimiz kazansın” dedi.

Gerçekleştirilen toplantı, sera üreticileriyle kümelenme çalışmaları yapılması konusunda mutabakata varılmasının ardından sona erdi. Gerçekleşen toplantıda, ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Arhan, Genel Sekreter Faruk Yaşar, GAP Seracılar Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz, Mustafa Görgen, Ali Beyazkuş, Hüseyin İnan, Mehmet Demir ile sera sahibi yatırımcılar hazır bulundu.