Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, hafta sonu tarımsal üretim yapılan alanları gezerek çiftçilerle sohbet etti. Başkan Güngör, Maraş Biberi üreticilerini de ziyaret ederek, büyükşehir belediyesi olarak tarımsal üretime destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Maraş deyince biber, biber deyince Maraş akla gelir

Kahramanmaraş’ın her alanda olduğu gibi tarımsal üretim alanında da ön sıralarda yer aldığına dikkat çeken Başkan Güngör: “Toprak, hava, su ve güneş tarımsal üretimin olmazsa olmazıdır. Bu da şehrimizde fazlası ile mevcuttur. Ayrıca bölgemiz gerek iklimi gerekse yayla havası özelliği ile burada yapılan tarımsal ürünlere farklı bir önem kazandırmaktadır. Burada Maraş Biberi üreten çiftçilerimizle birlikte olduk. Gerçekten Maraş Biberi acısı, rayihası ile mükemmel bir ürün. Maraş’la biber ayırt edilemez. Biber deyince Maraş, Maraş deyince biber akla gelir. Ayrıca Maraş Biberi’miz tescillenmiş bir ürünümüzdür. Maraş mutfağının önemli unsurlarından birisi de Maraş Biberi’dir. Bu biberimiz bu ovalarımızda çiftçilerimiz tarafından üretilmektedir” dedi.

Fide desteğimiz devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretime her zaman destek verdiklerine dikkat çeken Başkan Güngör: “Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize fide desteği veriyoruz. Maraş Biberi tohum olarak ekildiği zaman verim kaybı oluyordu. Bunun önüne geçmek için çiftçilerimize fide desteği veriyoruz. Bizim verdiğimiz fidelerle üretim yapan çiftçilerimizin üretimleri daha fazla olmaktadır. Bu da bizi memnun etmektedir. Maraş Biberi’miz kırmızı pul biber olarak Maraş mutfağında yerini almakta ve rengi, kokusu ve rayihası ile yemeklere ayrı bir lezzet ve tat vermektedir. Ben herkese mutlaka Maraş Biberi’ni kırmız pul biber ve toz biber olarak mutfaklarında bulundurmalarını tavsiye ediyorum. Sağlık alanında uzmanlar da zaten biberin insan sağlığı açısından önemli bir yeri olduğunu belirtiyorlar” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi son üç yılda çiftçilere yaklaşık 4 milyon fide desteğinde bulunarak, 800 dönüm alanda 2 milyon 400 bin ton biber üretilmesini sağladı.