Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör korona virüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında fırınları gezerek maske ve eldiven denetimi yaptı. Güngör fırıncılardan dikkatli olmalarını istedi.

Başkan Güngör koronavirüs salgını ile ilgili açık olan gıda işletmelerini gezerek hijyen denetimi yapıyor. Bu kapsamda Toros ekmek Fabrikasını ziyaret eden üyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, eldiven ve maske denetimi yaptı. Korona virüsün yayılmasının engellenmesi konusunda gıda işletmeleirne büyük görev düştüğünü söyleyen Güngör, "Ekmek imalatı ve dağıtımı dikkatli yapılmazsa virüsün yayılmasına imkan doğabilir. Hem fırıncılarımızın hem de marfketlerin ekmek imalatı ve dağıtımında dikkat etmeleri, mutlaka maske ve eldiven kullanmaları gerekmektedir." dedi.

Toros Ekmek Fabrikası işletme sahibi Sadi Taşkesen'de "Ekmek imalatında hijyen çok önemli  Temizlik ve hijyen konusunda zaten her zaman dikkat ediyoruz ancak koronavirüs nedeniyle tedbirlerimizi daha da artırdık. Bu zorlu süreçte fırıncılar olarak elimizden gelen gayreti göstermeye ve üzerimize düşen görevleri eksiksiz olarak yapmaya hazırız. Müşterilerimiz rahat olsunlar. Hijyen konusunda yapmamız gereken her şeyi harfiyen yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.