Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin havan pazarını ziyaret etti.

Hayvan pazarında, besiciler ve kurbanlık almak için gelen vatandaşlarla sohbet eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Kendi ekipman ve personelimiz ile yaptığımız Afşin Hayvan Pazarı bölgenin en kapsamlı ve en modern hayvan pazarlarından biri oldu." İfadelerinde bulundu.

Vatandaşların Kurban Bayramını kutlayan Güven, "Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Bayram bereketi var. Hayvan üreticilerimiz ve kurbanlık almak için gelen vatandaşlarımız Afşin Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramı öncesinde açılan hayvan pazarındalar ve alışveriş yapıyorlar. Cenabı Allah ülkemize, milletimize ve tüm Müslüman âlemine mutlu, huzurlu bir bayram nasip etsin. Esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. " diye konuştu.

Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satış yerlerinde, veteriner hekimler tarafından sürekli izlenerek salgın ve bulaşıcı hastalıklar yönünden sağlık taramalarının yapıldığını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Güven, sözlerine şöyle devam etti; "Bu yıl biliyorsunuz Küresel sorunumuz olan covid19 virüsü nedeni ile birçok önlemler almamız gerekiyordu. Bizler de bu önlemler kapsamında Pazar girişlerimizde vatandaşlarımızın ve Besicilerimizin her giriş çıkışlarından ateşleri ölçülüyor, el dezenfektanları ile Maske dağıtılıyor ve gerekli uyarılarımız ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Hayvan pazarı alanımız sık sık ilaçlı sular ile yıkanıyor. İlçe sakinlerimizin gönül rahatlığı ile Hayvan pazarımızda kurban alışverişlerini yapabilirler. Fiziki mesafe kurallarına uymaları konusunda da ben buradan tekrar vatandaşlarımıza rica ediyorum. Alınan tedbirler hepimizin sağlığı için önemli bu yüzden lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Maske+ fiziki mesafe diyor, Hayırlı bayramlar diliyorum”. diyerek sözlerini tamamladı.