Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçelerinin yatırım için yarışılan bir yer konuma geldiğini belirtti.
Tuna, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren işadamlarıyla bir araya geldi. Sohbet ortamında gerçekleşen programda, Toroslar’a 11 yılda kazandırdığı hizmetleri anlatan Hamit Tuna, kentin geleceğine yön verecek konularda kamu kurum ve kuruluşlarla yatırımcıların birlikte hareket etmesi gerektiğini savundu.

Üreten bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını kaydeden Tuna; “Atılan adımlar ve ilçemiz için geliştirdiğimiz projelerle şehrin göçünü engelledik. Artık Toroslar, terk edilen değil, yaşam yeri olarak seçilen bir ilçe konumundadır. Bu da yaptığımız projelerin doğru olduğunun bir göstergesidir.” dedi.

İlçenin hızlı bir şekilde geliştiğini belirten Hamit Tuna; “Fiziki yatırımlarımızın yanı sıra sosyal ve kültürel alanda dev projeleri imza attık. Toroslar’a Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanını kazandırdık. Halkkkent Mahallesi’nde yaklaşık 12 bin metrekare alanda inşa ettiğimiz Yunus Emre Kültür Merkezimizi hizmete sunduk. 2014-2019 projelerimiz arasında yer alan; H. Okan Merzeci Mahallesi’nde 9 bin metrekare alanda, 4 bin kişi kapasiteli inşa ettiğimiz amfi tiyatro ve Çukurova Mahallesi’nde 18 bin metrekare alanda inşa ettiğimiz olimpik açık yüzme havuzu projelerimizin de inşaat çalışmaları tamamlanmıştır. İnşallah bu yaz çocuklarımız yüzme havuzundan faydalanabilecek. Korukent Mahallesi’nde bulunan 235 dönümlük araziyi tahsis ederek oto galericiler sitesinin ilçemizde yapılmasına vesile olurken, hemen yan tarafındaki 137 dönümlük alanı da açık oto pazarı olarak düzenledik.” diye konuştu.

Sağlık anlamında yapmış oldukları çalışmalara da değinen Tuna, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına da büyük önem verdiklerini vurguladı. Belediyeciliğin formülünün ilgi, bilgi ve takip olduğunu ifade eden Başkan Tuna; “Pratik karar verebilen yanımızla, tecrübemizle ilçemizin 4 bin sokağını karış karış biliyorum. İşimizi doğru yapmak için bölgemizi iyi tanımamız lazım. Belediyeciliği ilgi, bilgi ve takip olarak üç formülde tanımlıyorum. İşinizle ilgili ve bilgili olacaksınız ve takip edeceksiniz. Belediyecilik aynı zamanda bir ekip işidir. Göreve geldiğimiz 11 yılda çalışan arkadaşlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte bir uyum içerisinde çalıştık. Konularımızı teknik havuzumuzda yoğurarak, yol haritamızı çıkarıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah’a şükürler olsun ki her seçimde bölge insanımız bizi destekliyor. Biz de hizmetin en güzeline layık olan halkımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık.” ifadelerini kullandı.
İşadamlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu anlatan Başkan Tuna; “Toroslar artık, müteahhitlerin yatırım yaptığı, arsa ve emlak değerlerinin sürekli arttığı bir bölge haline geldi. İlçemizdeki istihdam olanaklarının artması bizleri mutlu etmektedir.” şeklinde konuştu.