Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Turizm Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Başkan Karaçanta, mesajında turizmin gelişmesi için her bireyin kendini görevli hissetmesi gerektiğine dikkat çekti.

Murtaza Karaçanta, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenerek 'Turizm Haftası' kutlandığını hatırlattı. Turizmin ülkeler için olduğu kadar insanlar için de önemli bir faaliyet olduğuna değinen Başkan Karaçanta msajında şu ifadelere yer verdi; "Ülkelerin gelişmişlikleri turizme önem verdikleri ve geliştirmeleriyle doğru orantılıdır. Turizm farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak önem kazanmaktadır. Ülkemiz ve bölgemiz açısından turizmin öneminin hepimiz bilincindeyiz. Turizme sahip çıkma gereği, her bireyin ve özellikle yerel yönetimlerin öncelikli görevidir."

Doğal, tarihi ve kültürel eserleri, dağları, ormanları, yaylaları, ırmağı, Ani Harabeleri, Kars Kalesi ile turizmle iç içe güzel, yürekli insanlarıyla hayaller kenti Kars'ın turizmde daha iyi noktalara taşımak görevleri olduğunu ifade eden Başkan mesajında son olarak, "Bu düşüncelerle 2015 turizm sezonunun ülkemize, milletimize, ilimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm işletmelere hayırlı olmasını dilerim."dedi.