Amasya Belediyesi Başkanı Cafer Özdemir, 15 milyon lira harcanarak yaptırılan otoparkın aylık ücretinin pahalı olarak karşılanmasına anlam veremediğini söyledi.

Türkiye’nin hiçbir yerinde otopark ücretinin Amasya’da olduğu kadar ucuz olmadığını kaydeden Özdemir, “Bizler sorumluluğumuzu yerine girerek görevimizi yapalım takdir bundan sonra halkımızındır. Aracının güvenliğini önemseyen, şehir trafiğinin durumunu önemseyen vatandaşları bahane üretmeksizin otoparka gider.” dedi.

Otoparkın aylık ücreti olarak belirlenen 125 liranın İl Genel Meclisi kararı olduğunu hatırlatan Özdemir, “Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar konforlu bir otopark bizde olduğu kadar ucuz değil. Biz buraya aylığı 50 lira da desek bu şekilde mazeretle yine karşılaşacaktık. Çevre illere gidip otopark ücretlerine baktığımız zaman bizim talep ettiğimiz ücret üçte bir oranındadır aslında. Bizler görevimiz yaptık. En azından vatandaşların aracını nereye park edeceği konusunda bizleri eleştireceği bahanesi kalmadı. Vatandaşlar araçlarını buraya park ettiği zaman çarşıda olan her türlü işini rahatlıkla yapabilecektir. Amasya halkının bu saatten sonra otopark sıkıntısı kalmamıştır.” diye konuştu.

Vatandaşlardan birçoğu pahalı arabaya binip 1,5 lira gibi küçük bir ücreti vermemesi anlaşılır bir durum olmadığını ifade eden Özdemir şunları kaydetti; “Dünyanın bütün gelişmiş toplumlarında arabayı aldığın andan itibaren 2 tane otoparka abone olma zorunluluğu vardır. Eğer abone olmayacaksan trafiğe çıkamazsın. Gelişmiş ya da gelişmekte olan toplumlarda bu durum bir kuraldır. Eğer bu durumu kabullenmeyecek olan varsa toplu taşıma araçlarını kullanabilir. Toplu taşıma araçları şehrin her yerine gidiyor.”