Ankara'nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD)’nin 24. kuruluş yıldönümü kutlamasına katıldı. OSİAD Başarı Kuruluş Ödülü’nün de sahiplerini bulduğu yemekli geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, OSİAD Yönetim Kurulu ve çok sayıda davetli de katıldı.

OSİAD Başarı Kuruluş Ödülü’nü Koç Keskin ve Ahmet Okan Gezinir’e takdim eden Başkan Yaşar, Gezinir’e çalışma hayatında başarılar diledi. Ülkenin içinde bulunduğu duruma da değinerek, “Bu koşullarda iş hayatında ayakta kalmanın mücadelesinin nasıl verildiğini en iyi bilenlerdenim, çünkü içinizden geliyorum. Siyaset dışında bizim işimiz tekstil biliyorsunuz. Türkiye’nin en iyi fuarlarından birinde sanayicilerle konuştum, durumlarının iç açıcı olmadığını söylediler. Bu, ülkenin doğru yönetilmemesinden kaynaklanıyor.” dedi

'KİN VE NEFRET ÜZERİNE SİYASET YAPILIYOR'

Siyasetin dilinden bahsadan Başkan Yaşar, “Türkiye, bu politikalarla düzlüğe çıkamaz. Kin ve nefret üzerine siyaset yapılmasının en büyük zararını sizler görüyorsunuz. Ülkemizin komşularıyla düzgün bir ilişki içerisinde olamamasının en büyük zararını da üretenler görüyor. Bugün böyle bir durumdayız. Türkiye, ne yazık ki içeride ve dışarıda çok sert politikalarla yönetiliyor. Türkiye’de pasta büyüyecekse üretenlerin elinde büyüyecek. Ülkenin refahı artacaksa buna en büyük katıkıyı üretenler verecek. Bunu kuramadığınız zaman ülkenin geleceği karanlıktır. Onun için bu seçimde herkes görevini yapmalıdır. Cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlık Başbakan başbakanlık ve bakanlar bakanlık görevini yapmalıdır. Siyasetçiler Türkiye’nin ihtiyacı olan, çatışmadan uzak, üretenleri destekleyen politikalar üretmelidir.” diye konuştu.

'EKMEK KADAYIFI YENDİKTEN SONRA ÇORBA İÇİLMEZ'

TÜSİAV Başkanı Sarıtoprak ise Fethi Yaşar’ın konuşmasını çok beğendiğini belirterek, esprili bir dille sözünün üstüne söz söyleyemeyeceğini, kendisine tamamen katıldığını ifade etti. Sarıtoprak, “Afyonluların meşhur bir lafı vardır, ekmek kadayıfı yendikten sonra çorba içilmez. O yüzden ben Başkan Yaşar’ın sözlerine tamamen katılıyorum ve sizlere çorba içirmek istemiyorum.” dedi.