Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun ile Rusya’nın Krasnodar kenti arasında direkt uçak seferlerinin başlatılmasına yönelik yapılan taraflar arası görüşme toplantısına katıldı.

Toplantıda Samsun ekonomisine ve ihracatına olumlu katkılar yapacak uçak seferlerinin başlatılmasının önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, görüşmelerin olumlu geçtiği bilgisini verdi. Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleşen Samsun-Krasnodar uçak seferleri toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, THY Samsun Bölge Müdürü Muhammed Ali Akoğlan, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, Basel Aero Ticaret Müdürü Asiyat Khasanova, Rusline CEO’su Dmitry Eshtokin, Rusline Yetkilisi Timofei Federov, Rusline Kalkınma Bölüm Başkanı (Head Of Development Department) Alexey Donchenko katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şunları kaydetti: “Krasnodardan bir havayolu şirketi ile Krasnodar ile Samsun arasında kurmaya çalıştığımız direk havayolu bağlantıyla ilgili görüşmeleri yaptık. Bunu çok önemsiyorum ve umutluyum. Uçak şirketlerinin yetkilileri ile birlikte 3 ay önce başlamış olan karşılıklı görüşmelerimizi teknik ayrıntılarına girmeksizin karşılıklı özetledik. Teknik çalışmalar devam ediyor. Görüştüğümüz konuları nihai kararlar aşamasına getireceğiz. Ardından da protokoller imzalanıp Samsun ile Krasnodar arasında uçak seferlerinin başlatılmasına ilişkin sürece geleceğiz. Seferlerin ne zaman başlayacağı, haftalık uçuş sayısının ne olacağı gibi konuları da bu protokol kapsayacak. İnşallah yakın zamanda protokolü imzalayacağız. Yapılacak seferler şehrimize yeni turizm, kültür ve ekonomik vizyonlar getirecek ve Samsunumuzun güçlü Türkiye’nin aktif dinamiklerinden olmasına katkı sağlayacaktır.”

KENT EKONOMİSİ İHRAÇ EDEREK ZENGİNLEŞECEK

Samsun’un hızla kalkınan bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle konuştu: “Üreten bir Samsun ortaya koymaya çalışıyoruz. Standardı yüksek keyifli ve modern bir şehir olmak yetmiyor. Geçim şartlarıyla ilgili de üretimi önemsiyoruz. Parayı üreterek kazanan bir şehir olmak zorundayız. Bu konuda yapacak çok işimiz var. Samsun’un gayri safi milli hasılası içinde tarımın payı yüzde 25’ler düzeyinde. Hizmet sektörü ise yüzde 50’ler civarında. Hizmetler sektörü yüzde 50’lerin altına düşmeli, tarıma dayalı sanayimizin payı yükselmeli. Bu konuda bu bilinci taşıyoruz. Samsun’un etrafına sıkışmış, çevresindeki illerle ticaret yapmaya çalışmakla olmaz. Böyle bir yere varamaz, zenginleşemeyiz. Zenginleşmek demek başka pazarlara satıp döviz elde etmek demektir. İnşallah bu uçak seferleri ihracatın ve karşılıklı ticari ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlayacak.”

Toplantının ardından Başkan Yılmaz, Rus havayolu şirketi yöneticilerine tablo hediye etti. Rusline CEO’su Dmitry Eshtokin ise Başkan Yılmaz’a protokol imzalanması haline Samsun-Krasnodar arasında uçuş yapacak uçağın maketini hediye etti.