Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye iş yapan taşeron firmaların imalatlarını denetleyecek bir mekanizma üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan toplantısı öncesinde meclis üyelerine verdiği yemekte konuşan Başkan Yılmaz, denetim sistemiyle iş alan taşeron firmaların yanlış imalat yapmalarının ve kamuya zarar vermelerinin önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Samsunum-1 gemisinde düzenlenen yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk ile meclis üyeleri katıldı.

Yemekte ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekili adaylarının açıklanmasıyla seçim sürecinin başladığını belirtti. Adayların ve seçimin Türkiye'nin geleceği için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Proje çalışmalarıyla ilgili bir sorun yaşamadıklarını ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Projelerimizi gümbür gümbür çalışıp tamamlayacağız. En büyük sıkıntımız ise taşeron firmalar. Firmalar genelde başka şehirlerden geliyor. Gönül ister ki Samsun firmaları yapsın. Ama nedense ellerini taşın altına koymuyorlar. Üç kuruş para kazanıp öz sermayelerini lüzumsuz yere kullanmak yerine üretime dönük kullanmalarını bekliyoruz. Kamuya iş yaptıracak büyük firma bulamıyoruz. Bu da bizi hem insan gücü hem de ekonomik olarak çok yoruyor ve zorluyor. İş verdiğimiz firmaların yanlış imalatlarını denetlemek, kendi başlarına iş yapmalarını önlemek adına yeni bir formül içindeyiz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"EN ÇOK BÜROKRATİK HANTALLIK YORUYOR"
Planlanan yatırımları hayata geçirme noktasında karşılaşılan en büyük engelin ise bürokratik hantallık olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, "Bürokraside bekleyen çok işlerimiz var. Tahsislere ilişkin yayınlanan genelge elimizi kolumuzu bağlıyor. Bürokratik girdabın içinde mücadele ediyoruz. Bu Türkiye'ye yakışan bir tablo değil. Bir vatandaş, bir sorunuyla ilgili yazı alıp belediyeye gelse ve biz de o işi iki saat geciktirsek hem vicdanen huzursuz oluruz hem de anlatamayız. Biz de işlerimizle ilgili bürokratik engelleri azaltacak tedbirleri aldık. Bu işte fena değiliz ama Ankara bürokrasisinde böyle bir durum var. Birbirine güvenmeyen ve birbirini denetleyen, bu sebeple de iş yükünün altında çok zaman kaybeden bir Türkiye var. Bu işler tıkır tıkır yürümesi gerekirken çok zaman harcıyoruz. Ama bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.