Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Terme ilçesinde yapılan Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Birliği (SAMTAB) toplantısına katıldı.

Terme Belediyesi'nde yapılan toplantıya Çarşamba Kaymakamı ve Terme Kaymakam Vekili Caner Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, meclis üyeleri ile SAMTAB üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme ile ilgili yıllarca konuşulan projelerin hep lafta kaldığını dile getirerek, “Şimdi bunlardan 3-5 tanesini planlayıp harekete geçmek istiyoruz. 2 sene içinde yapılacak olan projeleri tespit edip hayata geçireceğiz. Bunları tamamlamış olacağız. Terme’de termal su kaynaklarının çıkartılması noktasında milletvekilimiz Tülay Bakır Hanım'ın da çok önemli çalışmaları var. Kendisi ile daha önce bu konuda ne yapabileceğimiz konusunda görüştük. Kendisine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının işin içine girmesi gerektiğini, bizimle protokol imzalayıp desteklemesi gerektiğini belirttim. Bakanlıkla görüşülecek. Bakanlık bizimle protokol imzalarsa bizde elimizden gelen her şeyi yapacağız. Terme’de termal su arama işine başlayabiliriz.” diye konuştu.

VALİ ŞAHİN: “AMAZON HADİSESİNİ TURİZMDE KULLANMALIYIZ”
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Termelilerin artık konuşanlardan ve konuşulanlardan usandığını belirterek; “ Artık bizim kamu idaresi olarak aksiyona geçmemiz lazım. Yapmış olduğumuz çalışmaları ve eserleri önce Samsunlulara tanıtmamız lazım. Kendi halkımız bu eserleri tanır ve bilirse dışarıdan gelenlere daha rahat tanıtma ve anlatma şansı bulmuş oluruz. Amazon hadisesi Terme ve Samsun için bir çıkış yolu olabilir. Buna önce biz inanmalıyız ve bu Amazon hadisesini turizmde kullanmalıyız. Bu hikayeyi Terme ve Samsun için marka yapabiliriz. Diğer turizm potansiyeli olan ilçelerimizde olduğu gibi Terme’nin de turizm dozunu artıracak enstrümanlar ve ürünler bulmamız lazım. Bu konuları öne çıkarmamız lazım. Biz önce Samsun’u turizm alanında test etmeliyiz ki yabancı turistlere karşı hazırlıklı olalım. Başka illerden daha iyi ve alternatif mekanlar oluşturmazsak sıkıntı çekeriz. Samsun’un marka değerini yükseltemezsek yerimizde sayarız. Bundan sonra az konuşup çok iş yapalım.” şeklinde konuştu.