Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, son bir yılda iehirde 600 esnafın iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Esnafın zor günler yaşadığını belirten Kaplan, “Esnafımız zor günler geçiriyor. İşlerinde ciddi anlamda düşüş var. Biz bu durum karşısında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Esnafımızın bir çoğu borçlu ve borçlarını ödeyecek durumda değil. Tabi bu esnaflarımız sadece bize kayıtlı olanlar, bunların dışında da çok sayıda esnafın kepenk indirdiğini biliyoruz.”dedi.

GİZLİ BİR EKONOMİK KRİZ VAR
Batman gibi Türkiye'nin bir çok yerinde esnafın zor durumda olduğuna dikkati çeken Kaplan, şöyle devam etti: “Gerçekten gizli bir ekonomik kriz var. Bu durum seçim sürecinden dolayı gündeme gelmiyor. Seçim süreci olduğu için bu durum görülmüyor. Ancak biz seçim sonrası herkes bu durumu görecek ve kriz meydana gelecek. Bizim odamıza kayıtlı yaklaşık olarak 3 bin esnaf var. Bu esnaflardan 600 esnaf iş yerini kapattı ve bir çoğu da bu durumla karşı karşıyadır. Hükümet yetkilileri gittikleri her yerde yaptıkları yatırımlardan konuşuyor. Ancak biz gözle görülen bir yatırım göremiyoruz. Bütün her şey sadece sözde kalıyor. Ve söylenen her şey havada kalıyor.”diye konuştu.

Bütün olumsuzlukların işsizlikten kaynaklandığını ifade edene Kaplan, “Batman işsizlik sırlamasında en üst sıralarda bu mu? Batman’a yatırımlar yapıldı diyorlar. Bizim ilimizin şuan da en gelişmiş iller arasında yer alması gerekiyorken gir gide dibe vuruyoruz. İnsanların iş yeri açmaya teşvik edilmesi gerekirken, insanlar iş yerlerini kapatıyor.”

Kaplan, kentteki esnafları uzun vadeli borçlanmaya karşı uyarıda bulunarak şunları söyledi:
“Esnafımız kesinlikle uzun vadeli borçlanmaya gitmesin. Büyük hayaller kurmasın. Çünkü ülkenin gidişatı iyi görünmüyor. Yüksek miktarda borç altına girmemeliler. Daha büyük sıkıntılar yaşayabilirler. Bu konuda uyarılarımızı yapmak istedik.”