İzmir’in en hızlı büyüyen organize sanayi bölgelerinden biri olan ve mesleki eğitime büyük önem veren Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), işsizleri yine meslek ve iş sahibi yapacak. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle kurulan BAYOSB Mesleki Eğitim Merkezi’nde, iki etap halinde verilen eğitimin sonunda ilçedeki birçok işsize yeni ufuklar açan bölgenin, İş-Kur İl Müdürlüğü ile açacağı yeni meslek kursuna, şimdiye kadar 35 kişi başvurdu. Yönetim, 13 Nisan 2015'te başlayacak kurs için adaylara son çağrıda bulundu.

İZKA ile düzenledikleri meslek edindirme kursları sayesinde şimdiye kadar 50’den fazla gencin iş sahibi olduğunu belirten BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “Gençlerimiz tarafından kurslarımıza gösterilen istek ve azim, bizi yeniden kurs açmaya teşvik etti. Şimdiye kadar 35 kişi başvurdu. Kurslarımıza katılım için son bir hafta. Önce meslek, sonra da iş sahibi olmak isteyen gençlerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.

DÖRT BRANŞ VAR

Dört branşta istedikleri programı seçecek olan kursiyerler, kurs süresince İş-Kur’dan harcırah da alacak. Başarılı olanlar, BAYOSB öncülüğünde işe yerleştirilecek. Ulaşım ve yemek desteği BAYOSB tarafından sağlanacak. İş-Kur güvencesili kurslarda CNC Tezgahları ve Programlama, Hidrolik-Pnömatik, Elektrik Ark-Gazaltı Kaynakçılığı, Elektrik Bakımcı, Programlanabilir Lojik Kontrol (PLC) dallarında eğitim verilerek sertifikalandırılacak.