Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Genel Başkanı Adnan Bayraktar, doların rekorunu sürekli yenilemesinin memura yansımasını söyledi. Bayraktar, “Siyasi gelecekleri için memurun hakkını hiçe sayanlar, şimdi de oturdukları yerden doların yükselişini sayıyor.” dedi.

Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Bayraktar, doların yükselişi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 2014 yılında en düşük memur maaşının 967,36 Dolar yani 2 bin 45 TL olduğunu belirten Bayraktar, “2015 yılında ise en düşük memur maaşı 798,33 Dolar (2.115 TL ) oldu. İki yılı karşılaştırdığınız zaman artan 89 lira gibi bir zam nasıl oluyorsa memura 169,02 Dolar (447,570 TL) zarar olarak geri yansıdı.” dedi.

Yükselen doların memur maaşlarında ciddi bir inişe sebep olduğunu kaydeden Bayraktar, “Harcamalara bakıldığı zaman elektronik eşyadan, kılık kıyafete, kira ödemelerinden otomobil sektörüne kadar birçok gider dolar üzerinden yapılıyor. Dolardaki artışla birlikte memurun cebindeki delik her geçen gün daha da büyüyor. Ancak bu durum karşısında hesap ödeyenler, toplu sözleşmede imza atanlar değil, alışverişte yüklü fatura ile karşı karşıya kalan vatandaş oluyor. Toplu sözleşmeye daha birinci haftadan koşarak imza atanları, enflasyon ve yükselen dolarla birlikte eriyen maaşlara ek zam konusunda bırakın koşmayı adım atarken bile göremedik. Açıkçası, Siyasi gelecekleri için memurun hakkını hiçe sayanlar, şimdi de oturdukları yerden doların yükselişini sayıyor.” diye konuştu.

Dolardaki artışı fıtrattan bilenler, ezilmeyi de memurda fıtrat haline getirmeye gayret ediyor diyen Bayraktar, “ Pazarlık süreci yaklaşırken şimdilik yetkili ancak çokta etkisi olmayan sendikayı, kendi kariyer ve siyasi gelecekleri için değil de memur için masaya çağırıyoruz.” dedi.