Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerinde başvuru süresinin 30 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldığını bildirerek, “Birliğimiz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız arasındaki yazışma ve görüşmeler sonuç verdi. Üreticilerimiz, 30 Nisan’a kadar başvurularını mutlaka yapmalı ve desteklemelerden yararlanmalıdır.” dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dâhil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğinin 3 Haziran 2014 tarihinde yayımlandığını anımsattı. Bu tebliğde, desteklemelerden yararlanmak için belirtilen son başvuru tarihin 31 Aralık 2014 olduğunu aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

“Çiftçilerimizin 31 Aralık günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmekteydi. Ancak çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan binlerce çiftçimiz, Odalarımız aracılığıyla ve doğrudan Birliğimize başvurarak, müracaat süresinin uzatılmasını talep ettiler. Birliğimiz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız arasında yapılan yazışma ve görüşmeler neticesinde, Bakanlığımız çiftçilerimizin bu talebini yerinde görerek tebliğde değişikliğe gitti ve başvuru süresini uzattı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren bu değişiklikle; mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz, 30 Nisan 2015 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapacaklar.”

Bayraktar, çeşitli sebeplerle daha önce belirlenen sürede başvurusunu yapamayan üreticilerin yapılan bu süre uzatımını dikkate alarak başvurularını 30 Nisan’a kadar mutlaka yaptırmalarını, aksi takdirde desteklerden yararlanamayacaklarını belirtti.