Ramazan Bayramı’nda telefon trafiği arttı. Bu dönemde Vodafone aboneleri 774 milyon dakika arama yaptı, 613 milyon SMS attı ve 1 milyon 773 bin GB mobil internet kullandı. Mobil internet kullanımı 2014’ün Ramazan Bayramı’na göre iki kat arttı.

Bayramda en çok telefonla görüşen 10 il İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Adana, Samsun, Van, Konya ve Bursa; en çok SMS atan 10 il İstanbul, Ankara, Samsun, Antalya, Konya, İzmir, Adana, Şanlıurfa, Van ve Bursa olarak sıralandı. En çok mobil interneti de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Balıkesir, Konya ve Adana kullandı.

Diğer yandan, Vodafone abonelerinin en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, KKTC, Bulgaristan, Libya, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Mısır olurken; en çok SMS de Almanya, KKTC, İngiltere, Fransa, Hollanda, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Avusturya, Belçika ve Bulgaristan’a gönderildi.

Abonelerin bayram trafiğini yorumlayan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları ifade etti:

"Her bayramda olduğu gibi bu Ramazan Bayramı'nda da yoğun bir GSM trafiği yaşandığına şahit olduk. Abonelerimiz 774 milyon dakika telefonla görüştü, 613 milyon SMS attı ve 1 milyon 773 bin GB mobil internet kullandı. Ayrıca, Vodafone Red abonelerimiz de 51 ülkede özgürce arama yaptı. Bu tablo, mobil iletişim ürünlerinin ve hizmetlerinin hayatımızda her geçen gün daha önemli hale geldiğini ortaya koyuyor.”