BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, her ay elektrik faturalarında 9 lira TRT katkı payı alınmasını yargıya taşıyacaklarını söyledi.
Siyasi iktidarın, borazanı haline gelen TRT'nin elektrik faturalarına yansıtılan zoraki katkı payı parasıyla beyaz cam üzerinden hükümet reklamı yapıldığını belirten Çayır, her ay 9 lira alına katkı alınmasının kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını kaydetti. TRT'nın resmen siyasi iktidarın, havuz medyaya destek için 'kardeş' olduğunu belirten Çayır, her ay zorla alınan 9 lira katkı payı almanın yasal olmadığını BBP olarak konunun hukuki olarak takipçisi olacaklarını ifade etti.
Siyasi iktidarın, değişik vergiler adı altında milleti soyduğunu iddia eden Çayır, "TRT esas vurgunu milletten zorla alınan TRT katkı payıyla yapıyor. TRT milli bir televizyon olma özelliğini kaybetmiştir. AK Parti'nin yayın organı olmuştur. TRT yayınlarında siyasi iktidarın kongrelerini bile yayınlar hale gelmiştir. Elektrik faturalarından zorla alınan TRT katkı payının mart ayında son bulmasını istiyoruz. Böyle bir uygulama ancak parti devletlerinde oluyor." diye konuştu.