Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun Bank Asya’nın yönetimine el koyma ile ilgili kararının tamamen siyasi bir nitelik taşıdığını söyledi.

"ERDOĞAN, YATIRIMCI İÇİN HUKUK GÜVENCESİNİ SIFIRLIYOR"
Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) açıklama yapan MHP Konya İl Başkanı Avukat Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, baskı rejimi uygulayarak faiz tartışmalarına girdiğini, siyasi kavga ve öç alma duygusuyla bankalara ve şirketlere el koymaya varıncaya kadar yatırımcılar için hukuk güvencesini sıfırladığını dile getirdi. Sermayenin, “Yandaşsan iş yaparsın, değilsen ya paralelcisin ya da darbecisin” şeklinde ötelendiğini vurgulayan MHP İl Başkanı, Erdoğan’ın 1996 yılında Bank Asya’nın açılışına katıldığını hatırlatarak: “Daha 1996 yılında güle oynaya açılış merasiminde kurdelesini bile kestiği bankalar, bugün kendi nezdinde şer lobileri olarak görülmeye başlandı.” dedi.

"SPEKÜLASYONU ÇIKARAN CUMHURBAŞKANININ KENDİSİDİR"
MHP İl Başkanı Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bank Asya’yı ima ederek hukuksuz bir şekilde ‘bankanın battığı’ iddiasında bulunduğunu kamuoyuna duyurduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “BDDK, Bankalar Kanunu’nun 18. Maddesinin 5. Bendi uyarınca yönetime el koyma kararı alması tamamen siyasi nitelik taşımaktadır. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ‘Spekülasyon sonlandırıldı, daha güvenli bir ortama geçildi’ diyor. Bize göre spekülasyonu çıkaran Cumhurbaşkanının kendisidir.” diye konuştu.

"EKONOMİ BAKANI HALA AÇIKLAMA YAPMADI"
“Bank Asya battı mı” sorusunun hükümet nezdinde hala bir cevap bulamadığına değinen Avukat Çiçek, “Acaba Bank Asya battı mı, yoksa bankalar kanunun 18. Maddesine aykırı bir durum mu var? Bunların açıklığa kavuşturulması lazım. Aksi halde uluslararası yatırımcıya çok yanlış mesajlar gidecek. Ülkemizin yatırım ve büyümeye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde bu hatanın bedeli çok ağır bir şekilde ödenecek. Bank Asya operasyonunda, Cumhurbaşkanı bankanın battığını söyledi. Banka, o tarihten bu tarihe kadar işlem görüyor. Bu banka şu an batmış mıdır, batmadıysa bu beyanı karşısında BDDK ne yapmıştır? Daha detaylı bir açıklama yapması lazım. Yine, bu konuda en çok açıklama yapması gereken Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’ın bir açıklamasını duymadık. Şu anki Cumhurbaşkanı, tamamen kendi hegemonyasını, kendi otoritesini kabul ettirmek adına bir takım hedefler gözettiğini ve bu konuda her tür yasal- illegal şeyi yapabileceğini görüyoruz. Bu kendisinin tarafsızlık ilkesiyle de bağdaşmamaktadır.” şeklinde konuştu.