Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, 1 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen ve toplam bütçesi 600 bin TL olan ‘2016 Yılı Teknik Destek Programı’na, Temmuz-Ağustos aylarında sunulan başvurulara ilişkin değerlendirme işlemleri sona erdi.
BEBKA tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, yapılan 43 başvurudan 31 tanesinin 65 ve üstü puan alarak başarılı bulundu. Program kapsamında, proje başına 15 bin TL’ye kadar kurum ile kuruluşların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanacağı uzman-danışman desteği sağlanacağı, başvuru sahibine doğrudan bir ödeme yapılmayıp, talep edilen teknik desteğin Ajans tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanacak.
Eylül-Ekim ayı için başvurular devam ediyor
BEBKA’dan yapılan açıklamada, temmuz-ağustos dönemi başarılı projeler listesine www.bebka.org.tr adresinden ulaşılabileceği, 2016 Yılı Teknik Destek Programının eylül- ekim dönemi için yeni başvurular alınmaya devam ettiği bildirildi.
Teknik destek programlarına 2011 yılından bu yana 2,5 milyon TL’lik bütçe
BEBKA Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, BEBKA tarafından 2011 yılından bugüne kadar yürütülen teknik destek programlarına 2,5 milyon TL’lik bütçe ayrıldığı, destek programlarına 341 başvuru yapıldığı ve toplam 211 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandığı ifade edildi.