Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaşanan zayiatın önüne geçmek için Büyükorhan’da köylülere 90 bin adet modern koza askısı dağıttı.

Büyükorhan’ın Düğüncüler ile Örencik köylülerine yönelik dağıtıma, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Görecik Yaylası’nda gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 26 dalda Türkiye ile dünyaya örnek olan Bursa’nın 27. dal olan tarımda da aynı konuma gelmesi için gece gündüz gayret sarf ettiklerini söyledi. 17 ilçenin tamamında üretimi artırmak, göç veren bölgelerin göç vermesinin önüne geçmek istediklerini belirten Başkan Altepe, “Bu konuda ne tür çalışma yapılırsa yapılsın, destek vermeye hazırız” dedi.

Başkan Altepe, desteklenecek tarımsal üretimler arasında ipek böcekçiliğinin ayrı bir öneminin bulunduğunu ifade etti. Dünyanın en parlak, yumuşak ve beyaz ipeğinin Bursa’dan çıktığını, Bursa ipeğinin üzerinde taşıdığı özellikler nedeniyle haklı bir üne kavuştuğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Sentetik ve seri üretimler nedeniyle maalesef bu özellikler değerini kaybetmeye başladı. İpek böcekçiliğinin yeniden eski unvanına kavuşması için projeler üretiyoruz. Başta Düğüncüler ve Örencik köylüleri olmak üzere, üreticilerimize her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki kaliteli ve fazla üretelim. Kazanalım ve refah seviyemiz yükselsin. Onun için varız, onun için çalışıyoruz." diye konuştu.

Başkan Altepe, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Kozabirlik yetkilileri ve belediye bürokratlarıyla birlikte koza askılarının dağıtımını gerçekleştirdi.