Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk şirketi tarafından inşa edilen Türkmenistan Basın Yayın Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Türk ERG İnşaat ile Avusturya merkezli “Heidelberg Druckmaschinen Eastern Europe” tarafından yapımı tamamlanan Basın Yayın Merkezi, Türkmenistan ve Orta Asya bölgesindeki ülkelere hizmet edebilecek kapasitede.
Türkmenistan'a uluslararası bir proje kazandıran Türk şirketi, Avusturyalı ortağı ile sözkonusu proje kapsamında makine donanımı, çevre peyzaj düzenlemesi ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdi.
Türkmenistan'daki bütün baskı işlerinin kaliteli bir şekilde yapılmasına imkan sağlayacak Basın Yayın Merkezi'nin açılış törenine, Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bakanlar, yabancı misyon şefleri, Türk işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Sabah saatlerinde açılış alanına gelen Berdimuhamedov, ilk olarak halk oyunları gösterisini izledi. Ardından açılış kurdelesini keserek, ilgili yetkililer ile Türkmenistan Basın Yayın Merkezi'ni dolaştı. Basın Yayın Merkezi'ni dolaşan Berdimuhamedov, hatıra defterini imzalamadan önce yabancı misyon şeflerine hitaben, uluslararası seviyede inşa edilen bu binada her türlü baskı işlerini yapabilecek kapasitede olduklarını söyledi. Türkmen lider, özellikle komşu ülkelerin büyükelçilerine seslenerek, burada çeşitli kitap ve diğer baskı işlerini yaptırabileceklerini belirtti.
2012 – 2016 yıllarını kapsayan Sosyo Ekonomik Kalkına Programı çerçevesinde yapılan bu bina, 8 hektar alana kuruldu. 4 katlı binada büyük çoğunluğu başkent Aşkabat'ta bulunan gazeteler, dergiler, broşürler, kitaplar basılacak ve çeşitli baskı işleri yapılacak.