İzmir'in Bergama ilçesinde esnaflara, “Etkili Tahsilat Yöntemleri, Tahsilattaki Muhtemel Sorunlarla İlgili Erken Uyarı Sinyalleri Nasıl Değerlendirilmeli ve Şüpheli Alacaklar” konulu bir sunum yapıldı. Bakırçay ve Sanayici İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda, yönetin danışmanı Hulisi Oflas ve Şerif Yıldız tarafından yapılan sunumda, BASİAD Başkanı Ahmet Serkan Turan, bazı oda başkanları, çok sayıda esnaf ve işadamı hazır bulundu.

İlk olarak Turan, Türkiye'deki ekonomik gidişatla ilgili bilgi verdi. 2015'in başında iş dünyasından gelen haberlerin pek iç açıcı olmadığına değinen Turan, “Rusya ve Avrupa'daki krizden dolayı nakit sıkıntısının artması, büyüme ve kârlılık oranlarının düşmesi ekonomimizi tedirgin etti. Enerjiden teknolojiye, bankacılıktan perakendeye kadar büyümesini sürdüren sektörlerde bile işler çok yolunda gitmiyor. Bunların birçoğunda kârlar düşmüş durumda. Krediyle büyük yatırım yapan şirketlerin de 2015'te ödemelerinde zorluk çekeceği görüşü hakim. 2015'te iş dünyamızın ana gündem maddaleri ise finansman, nakit akışı, büyüme, kârlılık ve alacakların tahsili olacak.” dedi. Turan'a göre 2015'te yolunda gitmeyen konuların başında ödeme güçlüğü, finansman ve nakit sıkıntısı bulunuyor.

Daha sonra kürsüye davet edilen Oflas ise etkili tahsilat yöntemlerini anlattı. Bu konuda ipuçları veren Oflas, prim uygulamalı tahsilat sisteminin daha verimli olduğu üzerinde durdu. İlgiyle dinleyen esnaflar, zaman zaman not aldı. Programı düzenleyen BASİAD'a teşekkür eden esnaflar, çok faydalı oduğunu ifade etti.