Almanya'nın Berlin eyaleti “KATWARN” adi verilen afet bilgilendirme sistemi ile vatandaşları doğal afet ve büyük kazalar hakkında hızlı şekilde dijital reklam panoları ile bilgilendirecek. Almanya'nın en büyük reklam şirketi WALL AG ile çalışacak olan Berlin Eyaleti, acil durumlarda şehrin birçok yerinde yer alan dijital reklam panoları ile vatandaşlara ulaşıp bilgilendirme yapacak.

KATWARN sisteminin açılışını Wall AG'nin sahibi Danial Wall ile gerçekleştirilen Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel dijitalleşen şehirde uygulamanın vazgeçilmez olduğunu söyledi.

KATWARN sistemini ilk defa 2012 yılında hayat geçirdiklerini söyleyen Henkel, bugünden itibaren dijital reklam panolarında da yayınlanmasını çok önemli olduğunu dile getirdi. Wall AG sahibi Daniel Wall ise yaptığı açıklamada Berlinlilere dijital reklam panolarından verecekleri hizmetten ötürü gurur duyduklarını dile getirdi. “Acil durumlarda reklam panolarımız Berlinlilere daha hızlı ulaşıyor.” diyen Wall, sistemin şehir güvenliği için çok önemli olduğunu söyledi. Berlin Eyaleti İtfaiye Müdürü Wilfried Gräfling ise yaptığı açıklamada Berlin İtfaiyesi olarak Wall AG ile çok etkili bir partner kazandıklarını dile getirdi.

Gräfling, ayrıca sistemin ileride daha farklı şekilde de kullanılabileceğinin sinyalini verdi. Şu anda Almanya’nın çeşitli şehirlerinde kullanılan KATWARN sistemi vatandaşı bilgilendirme konusunda çok faydalı olduğunu ispat etti. Sistem şu anda Almanya genelinde fırtınalarda kullanıcıyı bilgilendiriyor. Ayrıca KATWARN Berlin, Hamburg ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde fırtınaların yanı sıra kullanıcıya büyük facialarda da bilgilendirme gönderiyor. Vatandaş KATWARN sistemini akıllı cep telefonlarından Android, IOS yahut Windows yazılımlı telefonlara aplikasyon olarak indirilebiliyor.

Vatandaş aplikasyonu indirdikten sonra bulunduğu şehri kayıt ediyor ve sistem otomatik olarak afet yahut büyük kaza ya da yangın çıktığında kullanıcıya uyarı mesajı gönderiyor. Akıllı cep telefonu kullanmayan kullanıcıları da göz önünde bulundurarak KATWARN sistemine SMS yolu ile bilgi almak da mümkün.