Ankara, İstanbul, Bursa ve Konya başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden yaklaşık 45 kişilik BESİAD Üyesi işadamı, KARDEMİR’i ziyaret etti.
KARDEMİR’de Nisan ayında deneme üretimlerinin başladığı çubuk ve kangal daddehanesinin ilk ziyaretçileri, Bağlantı Elemanları Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) başkan ve üyeleri oldu. Mustafa Tecdelioğlu başkanlığındaki heyetin ziyaret programı, KARDEMİR Eğitim Kültür Merkezinde, Kardemir Tarihi filminin izlenmesi ile başladı. KARDEMİR Genel Müdürü Uğur Yılmaz’ın şirketi tanıtan ve sektöre yönelik değerlendirmelerini içeren sunumunun ardından sırasıyla kok, yüksek fırınlar ve çelikhane tesislerini gezen heyet, daha sonra Çubuk Kangal Haddehanesi ve Kalite Metalurji Laboratuvarları’nda incelemelerde bulundu.
Eğitim Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış oturumunda ise dernek üyeleri ile şirket arasındaki işbirliği imkanları ele alındı. Heyet üyelerinin çubuk ve kangal haddehanesi üretimleri ve teknolojik imkanlarına yönelik sorularının da cevaplandırıldığı oturumda konuşan BESİAD Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, "Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde çok sayıda hadde tesisini inceleme imkanı bulduk. Ancak KARDEMİR’de gezdiğimiz çubuk ve kangal haddehanesinin teknolojik açıdan bunlar içerisindeki en modern tesis" dedi.
Kardemir’le işbirliğine hazır olduklarını belirten BESİAD Başkanı Tecdelioğlu, “Bu işbirliğine hem üretici olarak sizlerin, hem de son kullanıcı olarak bizlerin ihtiyacı var. Kardemir’in üreteceği bağlantı elemanları imalatında kullanılacak kangal kalitelerinin deneme çalışmalarında BESİAD üyesi tüm firmalar adına destek olacağımızın sözünü veriyoruz. Ürün geliştirme çalışmalarını birlikte yapmak istiyoruz” diye konuştu.
BESİAD heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren KARDEMİR Genel Müdürü Uğur Yılmaz ise "Bu tesiste ürettiğimiz ürünlerin son kullanıcıları sizlersiniz. Bu nedenle sizlerin beklentileri ve önerileri bizim için çok önemli. Bu beklenti ve öneriler, bizim bundan sonraki iş süreçlerimizi belirleyecektir” şeklinde konuştu.
Ziyaret karşılıklı şilt takdimi ile son buldu.