Bursa’da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan BESOB Büyük Sanayi Sitesi’nin tüm altyapısını kapsayan 77 milyonluk yatırımın temeli atıldı. 550 günde tamamlanacak çalışmalarla bölgede inşa edilecek dev sanayi sitesinin tüm altyapısı tamamlanacak.

Kestel Çataltepe Mevkii’ndeki BESOB Büyük Sanayi Sitesi altyapı yatırımı temel atma törenine;
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, böylesi önemli bir tesisin temelini atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gece gündüz demeden ülkenin geleceği için çalıştıklarını anlatan Müezzinoğlu, “Şükürler olsun bugün bu güzel olayı hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Vali Münir Karaloğlu da Bursa için çok büyük öneme sahip bir tesisin altyapı inşaatının temelini attıklarını anlatırken, Bursa’ya yayılan 3 bin esnafın bir araya geleceği ve Türkiye’nin en büyük sanayi sitelerinden biri olacak tesisin altyapısının tamamının yapılacağını kaydetti. 77 milyon liraya mal olacak çalışmanın büyük bir iş olduğunu anlatan Karaloğlu, projedeki tüm pürüzlerin giderildiğini ve artık hızla tamamlanacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise konuşmasında esnaf kenti Bursa’da çok anlamlı bir gün yaşadıklarını vurguladı. Büyük Sanayi Sitesi’nin bugüne gelmesinde katkı koyan herkese teşekkür eden Altepe, bölgeyle ilgili üzerilerine düşen her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini vurguladı.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da altyapı temeli atılan Büyük Sanayi Sitesi’nin önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. Turan, projeyle eş zamanlı olarak bölgede 15 bin konut yapacaklarını müjdelerken, proje hakkında teknik bilgileri paylaştı. Projenin tamamının 1 milyar lirayı aştığını vurgulayan Turan, altyapı yatırımın 550 günde tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti.

BESOB Başkanı Arif Tak ise, Bursa ve esnaf için çok önemli olan bu projeye destek veren herkese teşekkür etti. 2011 yılının Mayıs ayında temeli atılan Büyük Sanayi Sitesi’nin 1,5 yılda ilk etabının tamamlandığını anlatan Tak, daha sonra birçok engellemelere karşı geri adım atmadan kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve protokol mensupları butona basarak altyapı çalışmalarına start verdi.